Dag 18

Yosemite Park & op zoek naar de sequoia bomen

Vandaag staat Yosemite park op het programma. Onze camping ligt op ongeveer een half uur rijden van het park. We vertrekken op tijd want we hebben gehoord dat de parkeerplaat voor campers altijd redelijk snel vol is. Bij aankomst blijkt het al redelijk druk te zijn maar gelukkig voldoende plek voor de camper nog. Het is even zoeken wat we gaan doen in het park en de man bij de info balie maakt het voor ons ook niet makkelijker, want hij is overal enthousiast over. We gaan voor een makkelijke wandeling naar de lower waterfalls. Eenmaal aangekomen blijkt dit weer zo'n 'ANWB- wandelpad' te zijn waar het stikt van de mensen, maar helaas geen water vanuit de watervallen deze zomer. Das n tegenvaller.
We besluiten daarom eerst n shuttlebustour door t park te doen zodat we wat beter zien waar we zijn en wat we verder hier nog kunnen doen. Tijdens de bustoer krijgen we van de chauffeur allerlei wetenswaardigheden te horen over het rotsklimmen van de diverse enorm hoge wanden in het park. Zo duurt het bijvoorbeeld 3-5 dagen om de berg 'el capitain' te beklimmen en dat een of andere topklimmer het daarentegen in 2 uur 20 minuten heeft gedaan, maar dat op dit moment 2 vrouwen er al 4 dagen aan het klimmen zijn.
Uiteindelijk besluiten we om toch een hiketocht te ondernemen voor het betere Yosemite gevoel, en wel die naar de lower Vernan falls. Het blijkt een pittige wandeltocht te zijn, weliswaar weer over n geasfalteerd ANWB- pad maar op sommige plekken super steil. Uiteindelijk komen we onder bij de waterval aan maar blijkt deze bovenin gelukkig wél redelijk gevuld te zijn. Helaas moeten we dezelfde weg weer terug wandelen omdat het andere pad bedoeld blijkt te zijn voor paarden. Moe maar voldaan hiervan besluiten we om op het einde van de dag tóch nog op zoek te gaan naar de enorm grote sequoia bomen, alleen de locatie ervan in Yosemite blijkt voor 24 maanden gesloten te zijn. Balen, hadden we ze nu toch maar gedaan op de rit van gisteren naar Yosemite.
We hebben nog wel n poging gedaan naar het Mariposapark, maar dat blijkt een speeltuin te zijn in een dorp 60km verderop gelegen. Gelukkig was t laatste deel van de weg behoorlijk steil waardoor we de camper maar hebben omgedraaid, maar goed .. Wel 60km voor niks gereden en nu weer 30 km terug naar de camping. Het dorp rondom dit mariposa park blijkt zo klein te zijn dat we eigenlijk nergens fatsoenlijk boodschappen kunnen doen. Ieder winkel verwijst voor 'proper groceries' weer naar een andere winkel. Op een gegeven moment geven we t maar en komen we toevallig op de weg teug naar de camping een winkel tegen waar we de laatste poging maar wagen. Het blijkt een winkel uit het jaar nul te zijn en we durven het eigenlijk alleen maar aan om bananen en wat hout te kopen voor ons avond kampvuur. Vlees verkopen ze niet, 'but you can shoot a bear if you want' , wordt met luid gelach door het oudere tv-kijkend echtpaar in de winkel vertelt. 'Good hunting' krijgen we nog mee bij het vertrek uit de winkel.
Uiteindelijk hebben we toch als heerlijk alternatief, spaghetti gegeten en daarna nog lekker met z'n allen rondom het kampvuur gezeten voordat we slapengaan.