Dag 11

Reisdag 11

25/8 Vandaag een hele dag om het park te gaan bezoeken. We gaan al vroeg op pad. Beginnen met de belangrijkste waterval n.l. de Helmkenfalls, niet zo breed maar wel 3 keer hoger dan de Niagara watervallen en je hoeft er geen weg te banen tussen de toeristen. We treffen het weer prima met het weer vandaag. Het kan niet op! Na deze grootste waterval willen we de Bailey's chute trail gaan lopen zo'n 15 km verderop. De weg hier naar toe is niet geasfalteerd dus, met dit langdurige droge weer, een grote stofwolk en heel veel losliggende grint. Op de parking aangekomen, van waaruit de wandeltocht begint, worden we verrast door een aantal toeristen met camera's. Een grote zwarte beer is zich aan het volvreten tussen de struiken tegen het parkeerterrein. Op nog geen 10 mtr afstand hebben we alle tijd om hem hier bezig te zien. Indrukwekkend.
Het houdt ons nog wel bezig als we aan onze wandeling beginnen. Komen we er onverwacht nog meer tegen? Dat is niet het geval. Jammer genoeg is er nog weinig te zien van de Chinook zalmen die hier, in de Clearwater rivier, vanaf eind augustus langs de rivier omhoog springen.
Op de terugweg nog even langs de Dawson falls. 's Avonds lekker eten bij de ondergaande zon, op het terras van het camping restaurant. Weer een mooie dag. Morgen een lange rit voor de boeg naar Jasper.