Dag 18

Reisdag 18

18de Reisdag (1/9). Het heeft de hele nacht geregend. Revelstoke ligt tegen het Glacier National Park aan dat bekend staat om z'n vele neerslag. Veel sneeuw (23 m. per jaar) en over de regen zeggen de locals dat het 2 keer per week regent, n.l. 1 keer 3 dgn. en 1 keer 4 dgn. Het is een prima en drukbezochte ski omgeving.
We gaan vandaag naar het zuidwesten en die streek staat bekend om z'n zachte klimaat; goede fruit- en wijnstreek. We beginnen onze rit met veel bewolking, maar het klaart snel op. We hebben intussen de Rocky Mountains verlaten en de omgeving is dan ook veel minder spectaculair (we zijn verwend). We rijden door de Okanagan Valley; een ruime vallei dus veel dichter bevolkt.
We zijn al vroeg op onze camping ver buiten de bebouwde kom van Kelowna, op tijd voor onze lunch. Op advies van de eigenares maken we nog een tochtje naar een Canyon in de buurt. Wel eerst 10 km rijden (wat niet erg is), maar wel bergop op een onverharde weg. Onze RV is niet zo gelukkig hiermee. Boven aangekomen starten we onze wandelroute maar keren na zo'n 40 min. weer terug, omdat het gaat ...... De voorspellingen voor morgen zijn ook niet geweldig, dus dat wordt waarschijnlijk een dagje stad. We zien wel.