Dag 3

Reisdag 3 en 4

Maandag vroeg gebeld naar Go West om een tijdstip af te spreken voor de Pieck up van onze camper. Dat valt tegen. We worden pas om 12 uur opgehaald bij het hotel, terwijl we erop hadden gerekend dat we al om 12 uur met onze camper konden vertrekken en boodschappen dien om op tijd te zijn voor de Ferry van 16 uur. Dat ging dus niet lukken. Uiteindelijk reden we pas rond half 3 weg met ons nieuwe huis, reden nog verkeerd, kwamen in een file en dus te laat bij de boot van Tsawwassen naar Swartz Bay. Uiteindelijk zo laat op de camping dat we geen boodschappen meer konden doen. Hadden gelukkig bij de Ferry een warme hap meegenomen. Hadden trouwens een leuke ontmoeting op de boot met een Nederlandse Iranier die nu bij z'n dochter in Victoria woont.
Dinsdag zonder ontbijt op stap en zoeken naar een supermarkt op weg naar Victoria. Na enig gezoek een flinke voorraad ingeslagen. We merken wel dat zo' n camper soms een belemmering is om snel ergens te komen. Vervolgens op weg naar Victoria; een geweldig mooie stad. We maken op het parkeerterrein toevallig kennis met meneer Broekema, wiens vader vanuit Rotterdam naar Vancouver Island is geëmigreerd. Victoria heeft prachtige gebouwen in Victoriaanse stijl; heel anders dan Vancouver. We slenterden het centrum door en kregen een aardige indruk van de sfeer en de prachtige bloemen in de stad.
We kunnen ons voorstellen waarom men zo trots is op z'n stad. 's Avonds voor het eerst weer ons eigen potje gekookt. Morgen trekken we naar de westkust van het eiland.