Dag 5

Reisdag 5 t m 8

Dag 5 (19/8) vertrekken we naar de westkust van Vancouver Island n.l. richting Ucluelet via de Hwy 17 naar Hwy 4. Deze laatste is smal, kronkelig met flinke hoogteverschillen, maar ontzettend mooi. Genieten. Nadat we de afstand van 300 km hebben afgelegd, rijden we eerst door naar het (vissers)dorp. Dorp valt tegen maar de "wild Pacific trail" die we lopen (langs het zuidelijkste puntje) is prachtig. De grijze lucht boven het water en de ruige kust maakten het bijna luguber. Hierna gaan we naar onze camping, die zeer eenvoudig is.
Dag 6 (20/8) is het 's ochtends aan het miezeren. Zal de door de bewoners zo gewenste regen nu eindelijk komen? Het heeft n.l. Al 4 maanden niet geregend. Ook deze keer stelt het weinig voor. Wij rijden naar Tofino, met de bedoeling om hier eerst rond te kijken voordat we het Pacific Rim National Park ingaan. Het is er te druk om onze camper kwijt te kunnen, dus maken we rechtsomkeer. We maken een prachtige wandeling, de "Schooner Cove trail". Het weer is intussen weer prima. Op de stranden is te zien dat het af en toe flink spookt (veel aangespoeld hout); de Stille Oceaan niet altijd rustig is. Deze kust is dan ook geliefd bij surfers.
Dag 7 (21/8) nemen we dezelfde weg terug die we 2 dagen eerder ook hadden. Het is onze laatste dag op het eiland en we gaan op weg naar onze Ferry plaats Nanaimo. We genieten weer van al het moois onderweg. Fon raakt steeds bedrevener in het rijden met de camper. We stoppen eerst bij het MacMillan Provincial Park, ook wel bekend als Cathedral Grove vanwege de grootte van veel bomen. Sommige zijn stukken hoger dan de toren van Pisa ( de hoogste is 76 mtr. / 9 mtr. omvang) en meer dan 800 jaar oud. Er zijn nog veel restanten te zien van de grote storm in 1997.
De volgende stop is bij "Little qualicum falls parc". We zien er 2 mooie watervallen tussen prachtige rotsen, waarop jongelui halsbrekende toeren uithalen. Ook maken we nog een uitstapje naar het "Englishman River Falls Provincial Parc". Het valt ons op dat de parken wel ontzettend verzorgd eruit zien.
Vervolgens naar onze camping, weer heel eenvoudig maar schoon.