Dag 13

Beren op de weg

Toen we vanochtend opstonden in Death Valley was het redelijk te doen (40 graden). Voordat het nog warmer werd zijn we vertrokken.

Onderweg weer supermooie landschappen en uitzichtpunten gezien en onder zeeniveau gereden. Dan rijden we weer over een lange (meestal lege) rechte weg en daarna is het weer een steile weg door de bergen. Voor ons stak nog een coyote de weg over. Op een gegeven moment stonden er bordjes met DIP langs de weg. Dat zijn dus de 'Dukes of Hazard' wegen. Bij een Dip rijd je een heuvel op en zie je even de weg niet meer voordat je naar beneden 'zweeft' (hi haa). De kids kennen de Dukes of Hazard niet en noemen het een achtbaanweg.

De temperatuur werd steeds beter (27 graden) en rond half 4 kwamen we in hotel Alpenhof in Mammoth Lake aan. Dit is een wintersportdorpje en we voelen ons gelijk thuis en wanen ons even in Oostenrijk. Er staats zelfs Wilkommen boven de receptie. Met de auto zijn we nog even naar de gondels/skiliften gereden en daarna lekker gezwommen en in de hot tub gezeten. Hier spraken we ook andere Nederlanders die ongeveer hetzelfde rondje maken alleen zijn zij in San Francisco begonnen. Ze geven ons dus tips voor San Francisco en Los Angeles (altijd handig).

's Avonds eten we in het beste Burgers restaurant van Amerika (te zien aan de trofeeën). Daarna lopen we door het (wintersport)dorpje waar ze allemaal spelletjes hebben. Jenga, 4 op een rij en onze favoriet pittenzakken gooien. Op ons balkon genieten we daarna van de sterrenhemel en kijken we of we nog beren op de weg zien. In het hotel staat namelijk 'beware of the bears' en je mag geen etenswaren in de auto achterlaten. Daar komen de beren op af. Allemaal sterke verhalen want per ongeluk laten wij een halve zak chips onder de stoel in de auto liggen en toch hebben we geen beer gezien.