Dag 14

High Trees....................

Helaas moeten we Mammoth Lake al na 1 nacht verlaten. Hier hadden we wel wat langer willen blijven. Nou ja dan moeten we nog maar een keer terugkomen (om te skieen:).

Nu gaan we op naar Yosemite National Park en de Tioga Pass (alleen open van mei tot november als er geen sneeuw ligt). We hebben geluk want het is 30 graden, geen sneeuw op de Pass dus. Onderweg zien we bergen, meertjes, watervallen en hoge bomen (en High Trees........ Stefan jij mag de zin afmaken :). Maar het is wel druk in Yosemite Park. Het duurt ongeveer een half uur voordat we het park mogen inrijden en in het centrale deel van het park rijden we ook in een lange file. Na Franks favoriete berg (El Capitan) en de waterval Bridalveil Fall gezien te hebben verlaten we Yosemite Park en rijden via de toeristische route naar Sonora (een golddiggers town).

Onderweg komen we door een groot stuk bos waar brand geweest is en nu alleen maar kale zwarte bomen staan. Omdat het hier erg droog is is brand een van de grootste gevaren.

In Sonora hebben we een soort Harley Davidson Hotel. Bij de receptie worden we welkom geheten door een man met paardenstaart en baard. Ook dit hotel heeft een zwembad met hot tub die we natuurlijk uitproberen. Daarna lopen we het typisch Amerikaanse stadje in en kiezen restaurant Talula's uit om te eten. Dat blijkt een goede keus want we genieten van het heerlijke eten . Frank is blij met zijn lekkere aardappelpuree!

Het Amerikaanse ritme is iets anders dan die van ons want alle restaurants sluiten om 9 pm. Wij zijn dus de laatsten die het restaurant verlaten. We gaan redelijk op tijd slapen want morgen kunnen we tussen 6 en 9 am ontbijten (arme Roel:).