Dag 22

Houston we have a problem

Om 4.50 uur gaat de wekker. Terwijl het hele hotel nog slaapt moeten wij er uit want vandaag is het einde van onze roadtrip en vliegen we (met tussenstop in Houston) terug naar Nederland.

Op de weg naar het vliegveld blijkt dat Los Angeles vroeg op staat. Toch arriveren we redelijk snel op de luchthaven. Eerst moeten we naar Herz om onze Santa Fe in te leveren. Dat loopt gesmeerd, in 2 minuten is de auto ingeleverd en staan wij met onze koffer bij de shuttlebus die ons naar de vertrekhal brengt. Koffers inleveren lukt ons nu ook (we leren snel). Op de koffer staat al Amsterdam dus dat moet goedkomen. Snel door de controle en even ontbijten. Daarna boarden we in in de Dreamliner (nieuw supervliegtuig) die ons naar Houston brengt.

Tijdens de vlucht kijken we wat filmpjes, tot zover gaat alles goed. Op de luchthaven van Houston volgt het 1e probleem (Houston we have a problem) we moeten 20 minuten wachten voordat we uit het vliegtuig mogen ivm technische problemen. Dan mogen we er eindelijk uit. Onze koffers hoeven we niet op te halen die gaan zelf door naar onze volgende vlucht. Met de onbemande metro gaan we van de ene naar de andere hal en daar volgt het 2e probleem. Onze vervolgvlucht heeft ruim een uur vertraging. Wij gaan dus rustig op het vliegveld een plek bij het raam zoeken en kijken naar alle vliegtuigen en we eten even wat.

Daarna toch maar de gate opzoeken en boarden. Dit wordt een lange vlucht. Meer dan 9 uur. Dit vliegtuig is gelijk ook onze tijdmachine. Het vliegt ons niet alleen naar Nederland maar ook 9 uur in tijd vooruit. We zitten bij het raam en hebben dus een mooi uitzicht op de zonsondergang boven de wolken. Slapen in het vliegtuig lukt niet echt.

Donderdagochtend rond 10 uur landen we op Schiphol. We taxiën ongeveer het hele vliegveld over. Voordat we uiteindelijk thuis zijn is het 14 uur en hebben we voor ons gevoel een dag overgeslagen. Woensdagochtend vertrekken en donderdagochtend aankomen. Sjors en Jip kijken ons iets verwilderd aan (wie zijn jullie en wat doen jullie in ons huis) maar gelukkig is dat snel over en zijn ze blij dat we weer thuis zijn.

Gaan we nu wel of niet slapen. Aniek besluit het niet te doen en Frank, Roel en ik doen wel even een powernap tegen de jetlag. Om 18.30 uur hebben Debbie en Marcel voor de hele familie Vos een lekker diner gekookt. Fijn wij schuiven graag aan. Hoewel ze natuurlijk onze verhalen gelezen hebben en eigenlijk alles al weten blijven wij maar praten over onze belevenissen. Het was ook zo'n bijzondere reis!