Dag 15

Waar is de Golden Gate Bridge?

We are going to San Francisco. Na het ontbijt en het bijwerken van de administratie (nieuwe update op het blog zetten-Marion, route bekijken-Frank en spelletjes op de iPhone doen-Roel & Aniek), rijden we weg uit Sonora.

Rond 1 pm komen we in Hotel Metropolis in San Francisco aan. Maar daar is grote paniek want het computersysteem doet het niet dus er kan niet ingecheckt worden. Na een tijdje krijgen we kamer 903 toegewezen. Daar aangekomen blijkt er al een andere Nederlandse familie in kamer 903 te zitten, verwarring alom. Uiteindelijk krijgen we kamer 905. Prima kamer, maar waar is de koelkast? Zo kan Frank zijn biertje niet koud zetten.

Nou ja dan maar gelijk op pad. Broodje en koekjes bij de Subway halen, fietsen huren en op pad richting De Golden Gate Bridge. Omdat de wegen hier aardig steil zijn moet je met de fiets een speciale route volgen anders kom je er fietsend niet (ook niet in de lichtste versnelling). We vertrekken in het zonnetje maar hoe verder we fietsen hoe kouder en bewolkter het wordt. Na een uurtje heuvel op fietsen (goede training na al die lange autoritten) zijn we bij de Golden Gate Bridge. Maar we zien hem maar half want het bovenste gedeelte zit in de mist. We fietsen over de brug waar het ontzettend waait. Natuurlijk zijn we goed voorbereid (lange broek, vest en jas aan). Als we de brug over zijn fietsen we door naar Sausalito. Dat is een leuk dorpje aan de noordkant van de Golden Gate Bridge. We nemen een drankje bij de Starbucks (omdat Marion in Amerika een mannennaam is heet ik voor deze vakantie Mary An).

Dan gaan we met de Ferry die langs Alcatraz vaart terug naar San Francisco. Om mooie foto's te kunnen maken moeten we elkaar vasthouden om niet weg te waaien. De Ferry stopt bij Pier 39 en vanaf daar fietsen we terug naar de fietsverhuur. Daarna even eten en dan is het tijd om terug te gaan naar het hotel.