Dag 16

Reisdag 16

Vandaag na het karige ontbijt in Sonora in het Inns of California rijden we naar het Columbian Historical Stateparc. Hier kunnen we herinneringenuit de tijd van de goldrush zien. Het is 9.15 uur en er zijn nog niet veel bezoekers. Het ziet er erg verlaten uit. We lopen erdoor heen en hebben het gauw gezien. Op naar SAN Francisco. Het is zo'n 2,5 uur rijden en we moeten aan het eind van de middag bij Fisherman's Warf zijn. Vanaf pier 33 vertrekt onze Ferry naar Alcatraz. Na aankomst in ons hotel blijkt het ook weer erg basic te zijn. We hebben nu één Queensbed samen terwijl we steeds een Queensbed per persoon of een kingsizebed hadden. Ook is er geen airco en geen koelkast. Dit staat wel in de omschrijving. We besluiten om geen andere kamer te vragen want we hebben al spullen uitgepakt. De airco is niet zo nodig, want het is hier niet warm. Voor ons gevoel is het zelfs koud. Het is 18 graden en dat is 26 graden lager als twee dagen geleden. De koelkast is weljammer voor koele drankjes maar goed. We zijn hier twee nachten.
Na te zijn geïnstalleerd gaan we naar de pier. Bij de recepti krijgen we uitleg van de tram en een kaart van San Francisco. Als we bij de tramhalte arriveren komt deze er meen aan. Het kost $ 4,50. We geve $ 5,00 maar wisselgeld krijg je niet. Bij de haven is het erg druk en gezellig. We besluit. Bij een visrstaurant te gaan lunchen. Erg chique en lekker gegeten. Ik heb een lekkere cocktail zonder alcohol gedronken. Iets met aardbei, munt en sodawater. Jammie! Hierna wandelen we over Pier 39 wat een gebied is met allemaal restaurantjes. Erg gezellig. We in ruim op tijd voor de Ferry en staan helemaal vooraan bij het aan boord gaan. We kunnen goede plaatsen kiezen op de boot. Op het eiland krijgen we een rondleiding van een gids die heel leuk vertelt. Daarna volgen we een audiotour over het hele gevangenisgbied. Hierna bezoeken we nog het gevangenishospitaal en aansluitend volgt we nog de " Great Escape". Excursie. Hier worden de ins en outs verteld van de grootst ontsnapping ooit van Alcatraz. Tevens is deze ontsnapping nooit opgehelderd. Is het gelukt en zijn de ontsnapten ergens (Brazilië) een nieuw leven begonnen, of zij ze verdronken? Er zijn nooit lichamen gevonden. Er gaat een verhaal dat ze gespot zijn in Brazilië. Er is een foto gemaakt van mannen, maar het is nooit bewezen of ze het zijn. Defamilie gelooft heilig dat ze het hebben gered.
Na het bezoek aan Alcatraz Nighttour, gaan we terug met de tram naar ons hotel. Even afwachten of we de juiste tram hebben. We stappen een halt eerder uit omdat we nog iets kleins willen eten. Dat was niet zo 'n heel god idee, want we kunnen het hotel niet mer terugvinden. De mensen die we de weg vragen, weten het ook niet precies. Na een paar keer verkeer te zijn gelopen,omdat het nu donker is en het moeilijk oriënteren is, vinden we toch zelf weer het optel. Gelukkig maar want we zijn best moe. Het was een drukke dag. Morgen moeten we ergens anders ontbijten, want dat bidt het hotel niet aan helaas. We hebben wel een tip gehad van. Een restaurant waar we kunnen ontbijten. Voor morgen is het plan fiets horen bij Fisherman's Warf en dan fietsen over de Agolden Gate Bridge en dan weer tuig met een Ferry. Een willen we graag in Chinatown.
Nu een wijntje/biertje en dan zzzzzz.