Dag 19

Reisdag 19

Heerlijk geslapen in het hotel in Monterey en omdat we hier twee nachten blijven, slapen we vandaag een uurtje langer uit. Karel zijntelefoon ging 's nachts af en om Acht uur weer. Het is Ed Smit van Hermanns en hij heeft een aanbod voor Karel. Karel belt even met hem via whatsapp en maakt een afspraak voor volgende week maandag. Dat is in ieder geval positief nieuws. We ontbijten bij Crazy Horse dat hoort bij het hotel. Karel neemt scrambler erg met toast en ik yoghurt met vruchten en granola.
Hierna gaan we de 17 Milesdrive rijden en langs de kust van Pebblebeach en Carmel rijden tot aan Big Sur. Het is helaas er bewolkt en koud. 's ochtends slechts 13 graden. Dat betekent lange broek, gympen en jas aan. Natuurlijk moeten we weet twee keer entreegeld betalen omdat de weg door een State Parc gaat. De Amerikanen weten wel overal geld uit te slaan. Dat is echt ongelooflijk. We zien wel prachtige vergezichten en maken mooie foto's. Ook zien we weer zeeleeuwen, herten en eekhoorntjes. Sommige zijn heel tam en eten uit je hand. Maar dit laten we aan anderen over. We worden liever niet gebeten. We lunchen onderweg met het ronde brood met de soep met zeevrachten erin. Dit wilde we graag een keer gegeten hebben want het is een lokale specialiteit. Het is lekker, maar erg machtig.
Aangekomen bij Big Sur blijkt dat we voor de derde keer een State Parc betreden en keren we om. We slaan dit uitzichtpunt maar over en gaan terug naar het hotel. Na even de route voor morgen bekeken te hebben (dat valt tegen, er staat 5 uur en 7 minuten voor, en dat wordt altijd meer als je onderweg af en toe stopt voor een foto of om te eten), gaan we weer naar Fisherman's Warf voor een hapje eten. We besluiten bij hetzelfde restaurant als gisteren te gaan eten. Dat is Dominico's en het beviel zo goed dat we er weer heen gaan. Dit keer nemen we een salade met blauwe kaas en Fisherman's en chips. Het eten is weer heerlijk en ik neem weer een cocktail dit keer met limoncello. Na het eten gaan we weer terug naar het hotel. We zijn doodmoe. Nog even de updat op Doetscommunity bijwerken en dan slapen. We gaan morgen vroeg op voor de lange rit.