Dag 23

Hollywood - Beverly Hills

Vandaag al vroeg wakker. Henry heeft een groot gezin in de 2 appartementen boven ons weg gestopt. Aangezien er zeker 6 tot 8 Chineesies of Jappies zitten met de nodige kleine kinderen, maken die heel veel lawaai. Er wordt al vroeg met bedden geschoven, hard heen en weer gerend, met deuren gegooid. Ze moeten blijkbaar vroeg op pad, want de gehele familie is al vroeg buiten, of onderweg ergens naar toe. Het blijken 4 gezinnen te zijn. Gelukkig gaan de koffers in de auto's. Buiten staat er eentje met een porto die contact houdt met de bovenwereld. Het is de opperjap.
Om 8:15 gaan we ontbijten bij Solar de Cahuenga. Heerlijk gegeten. Rond 10 uur gaan we richting Beverly Hills, huisjes kijken.
We beginnen klein, maar langzaam aan worden de panden groter, de hekken langer en hoger. Bij Gene Hackman zie je alleen maar de boomtoppen. Als er heel veel leuke optrekjes gezien hebben , gaan weer richting LA Dodgers. In de hoop dat te mogen parkeren. Maar helaas het is privé terrein, dus we moeten omkeren. We komen uiteindelijk uit op een kleine parkeerplaats tegenover Bamboo plaza. Midden in Chinatown. Voor maar $ 5,- voor de gehele dag. Later ontdekken dat er op zondag heel veel parkeerterreinen bijna leeg zijn. EN gemiddeld kosten ze overal $ 5,- voor de gehele dag. En kan je makkelijker eerst Chinatown doen en daarna verplaatsen naar een parkeerplaats rond Downtown LA.
We gaan eerst even wat drinken bij de eerste de beste restaurant/café. Gelukkig tegenover het parkeerterrein. De afwaternood is hoog. Rick besteld 4 hot cappuccino, maar krijgt 4 heerlijke koude cappuccino's mee. Echt heerlijk. Rick kijkt zuur. Maar ik had echt HOT besteld. We wandelen door Old Chinatown. Bij de fontein gooien we onze laatste muntjes en doen een wens. Welke: ja dat kan je natuurlijk niet verklappen. We wandelen verder over North Hill Street. Dit is een 4-baans doorgaande weg, met Chinese winkels aan beide kanten van de weg. Wel iets anders dan het gezellige Chinatown in San Francisco. We besluiten door te lopen richting Downtown LA. We moeten dan eerst de snelweg 101 oversteken. Op het viaduct liggen veel zwervers. Onder lappen doek of in tentjes. Er zijn er zelfs die onder een merk tentje liggen. Als we alle viezeriken achter ons hebben gelaten lopen we langs City Hall. Wat een mooi gemeentehuis zeg. En groot. Ik krijg het gehele pand bijna niet op 1 foto.
Het is nog een flinke tippel naar Old Downtown. Rick is vervelend van de honger. Ja die heeft vanmorgen, net als Karin, alleen maar een bak fruit gegeten met wat yoghurt. Veel te eten is er niet hier rond City Hall. Dus we schuiven maar weer de eerste de beste zaak die open is binnen: een bekende voor ons: de Subway. Rick en Karin aan een broodje, Stef en ik maar aan een koek. Als Rick zijn energiepeil weer heeft bijgevuld, gaan we verder via South Los Angeles Street verder zuidwaarts. Op straat veel zwervers met alle hande zooi. Kleine winkeltjes met nog meer zooi. Als we in het "Fashion District" komen moeten we heel hard lachen. Er zijn wel wat zaken, maar om het nu een District te noemen, gaat wel heel ver. Rond 8th Street keren we om. We lopen door de Grand Central Public Market, vergelijkbaar met de Zwarte Markt in Beverwijk, maar dan voor alleen eten. Er staan bij diverse zaken lange rijen. Er is echt alles te eten hier. Aan het eind is op een hoger gelegen gedeelte mogelijkheid om je gekochte etenswaren op te peuzelen.
Het is warm, we drinken veel, dus moeten ook regelmatig naar het toilet. We moeten echt doorlopen voordat we een knap toilet gevonden hebben: natuurlijk bij Starbucks. Dus gelijk maar een koel drankje. We stappen rond 3 uur in een hete auto terug naar Henry's place. De snelweg staat potdicht, dus we gaan maar over Sunset Boulevard en Franklin Avenue. Ook geen straf. Wel veel stoplichten, maar we begrijpen nu een beetje hoe je in zo'n giga grote stad moet cruisen.
Bij Henry zakken we even uit, gaan de eerste koffers vol proppen. Hoe het er thuis uitkomt zien we thuis wel weer. Als bijna alles aan kant is gaan we bij Solar ons laatste USA avondmaaltje eten. De jongens nemen Chicken Parmasaan en wij een gerookte zalm. Morgenochtend schuiven we daar nogmaals naar binnen voor het ontbijt.
We nemen zo nog een neut: en dan lekker slapen. Morgenochtend gaat om 7 uur de wekker weer. Rond 10:30 op LAX airport zijn. En hoe het met de drukte gesteld is op maandagochtend gaan we morgenochtend mee maken. Welterusten.
PS voor de volgers: wij vliegen met KL0602 om 13:45 terug naar Nederland. Verwachte aankomst dinsdagochtend ergens in de ochtend. Want ja heb je windje mee of windje tegen...