Dag 24

Laatste dag USA. Vertrek uit Los Angeles, Californië

Om 630 gaan we er uit. Je wil niet in de file staan en ook niet te laat komen. Dan moet je dus vroeg beginnen aan de dag. We gaan om kwart over 7 eten bij solar. Lekker rustig aan. Om
830 rijden we weg bij Henry. We hebben twee heerlijke nachten in Hollywood gehad. De drukte onderweg valt mee. We nemen de binnen door route. Buiten om via de snelweg gaat zeker niks worden. Die staat 2 kanten op vast. Ruim voor de bedachte tijd (9:15) arriveren we bij Hertz Return Center.
920 rijden we met de bus. Buschauffeur vraagt maatschappij. KLM. Oh Marco van Basten en Rudi Gullit. Dus weer lullen effe over het EK88 en die fantastische goal van Marco van Basten. Dat hebben ze in de States dus toch wel meegekregen. Hij zet ons netjes af bij de Internationale Terminal van LAX. We gaan naar de balie van KLM maar we zijn veels te vroeg. Eerst maar koffie. We hebben alleen digitale boarding passes en dat begrijpen ze hier niet. Dus ze eerst uitprinten. Maar waar? We worden naar een Info balie verwezen, maar die kan dat niet regelen. Wat is dit voor een land zeg. Prutsers. Op een kusky dan maar weer het hele incheck riedel af, totdat deze onze boarding passes print.
Er heeft zich al een aardig rijtje gevormt bbij de KLM balies, dus we gaan maar aansluiten. De 4 koffers zijn netjes onder het toegelaten gewicht. Wij kunnen door naar de douane. Daar haal ik nu voor de zekerheid alles maar uit mijn laptop tas. Wij inclusief alle elektronica door de scan, blijft mijn lege koffer deze keer liggen. Nogmaals door de scan. Hij mag mee. Net voor 11 staan we achter de douane. Eerst broodje eten en dan straks boarden.
Om 12 uur zitten we bij gate 153. Er staat nog een American airlines. Die gaat nu weg. Ruimte dus voor de 747 van de KLM.
Ondertussen maar wat internetten. Maar wat een bagger Wi-Fi verbinding zeg. Krijgen die Yanken het nu niet eens voor elkaar om in een aantal gebouwen gratis Wi-Fi voor alle reizigers aan te leggen. Prutswerk.
Volgens LAX app is de 601 (de 747 van de KLM die straks de 602 wordt) al aan de gate.
12:37 komt ie dan eindelijk aan de gate. Eerst leeg en schoon, bijtanken en de koffers, het eten en drinken aan boord.

13.35 Pacific time (22.35 nl tijd). Alles is zo'n beetje aan boord. Nu wij nog.
1400 (23.00) wij mogen. We zitten rij 12 en 14. Lekker met z'n viertjes tegen de gaarkeuken aan. Lees in de krant van maandag 27 juli dat Max Verstappen 4e is geworden in Hongarije. Wat een prestatie van die makker zeg.
Volgens de bemanning zit de bus niet geheel vol. Als we air borne zijn mogen we eventueel verkassen. Dat doen we dus lekker niet, want achterin hebben ze niet zo veel beenruimte.
14.18 en we staan nog steeds aan de grond. Wachten op het duw mobiel.
14.30 we mogen dan toch klaar maken voor vertrek. Kapitein Boon roept zijn Cabincrew om te gaan zitten. Het is nogal druk op LAX en vanwege de late binnenkomst moeten we nu aansluiten. 14.50 staan we op de startbaan, klaar voor vertrek.
14..55 zijn we airborne en gaan weer 9,5 uur aftellen.
9266 kilometer naar Amsterdam.
Na een half uurtje zitten weer op 13.000 meter hoogte. We cruisen met een gangetje van 1026 grond kilometers per uur.
Eerst drinken en nootjes, dan de warme doek en dan het eten. We eten rijst met rundvlees, 3 bolletjes wortel, broodje, sla, appeltaart toe. Smaakt prima KLM.
Vanwege turbulentie krijgt alleen het volk voorin eten. Achterin het toestel moeten ze wachten. Het cabine personeel moet gaan zitten. De rode wijn klotst in mijn glas. Vast houden is de enige oplossing. Film kijken gaat prima. Als liefhebber van films van Liam Neeson kijk ik nu "Run al Night". Daarna maar even een uiltje knappen. Veel slapen komt er niet van. Niet echt een lekkere pose om wat uurtjes te slapen. Dan beweegt Karin weer, dan de buurvrouw voor me met de leuning heen en weer.
Rond 7 uur(Nederlandse tijd) gaat het licht aan. Even aftappen en we kunnen aan het ontbijt. Broodje met ei, OJ, koffie, fruit en yoghurt. Het smaakt prima. Daar wordt je weet wat mens van.
Om half 10 staat de 747 weer op Nederlandse bodem. We staan op gate E26. Dat is dus helemaal aan het eind, veroorzaakt door het uurtje vertraging is er geen ruimte op de B- of C-pier. De lopen de E-pier af, naar de douane, waar een heel klein rijtje staat, door naar bagage band 16. De koffers zijn er zeer snel. We kunnen op zoek naar Erica, die de jongens meeneemt. Wij gaan onze eigen auto ophalen bij Park & Travel in Aalsmeer. Ivo is met Erica meegekomen. Bij de aankomsten is het druk. Wij moeten snel door, anders staat die makker van Park & Travel voor Jan Doedel op ons te wachten.
Met het busje worden we naar Aalsmeer gebracht. Het regent stevig, als we uit mogen stappen, trekt er nog iemand van boven de schuif helemaal open. In de 20 seconden die we nodig hebben om de koffers in de auto te krijgen zijn we net kletsnat geregend.
Het is wel weer even wennen, zo'n schakel Punto. Maar we komen thuis.
Rond 12 rijden we de Alie Postmastraat in. Ons huis is prima verzorgd door Laura de afgelopen 3 weken. Alles ziet er nog tip en top uit. Onze trip zit erop. Heel, heel, heel veel gezien. Wat een mega mooi land zeg. Wat een adembenemende natuur. Wij hebben ervan genoten.
Groetjes Geert, Karin, Stef & Rick