Dag 8

Lake Tahoe, Bodie Ghost Town, Mono Lake

Om 7 uur wakker. Lekker voor het eerst gedoucht in de RV. Wel behelpen met de ruimte maar het gaat goed. We maken toast en zetten het ontbijt buiten klaar. Heerlijke temperatuur. Afwassen en alles opruimen en dan op pad. Maar eerst het meest vieze klussie: de black and gray water lozen.
Om 8:30 rijden we weg richting Lake Tahoe. Het is vandaag zaterdag, dus veel Amerikanen gaan een dagje of een weekend op pad. Veel richting Lake Tahoe. Goed dat de autobahn uit 5 (10 dus) rijstroken bestaat. Af en toe vragen wij ons wel eens af wie hier die snelwegen heeft neergelegd. Veel beton zoals in Duitsland en heel af en toe mooi asfalt. Hoe dichter we bij Lake Tahoe komen hoe minder rijstroken er overblijven. Na een uurtje stoppen we om van het uitzicht te genieten. Nog een uurtje en dan zijn we in Lake Tahoe. Eerst even tanken, want de tank is al half leeg. We tanken om 10:50 benzine, net voor Lake Tahoe: Benzin 89: 25 gallons (maximaal op je credit card) a $ 3,80. Toch effe $ 95,- weggereden.
We stoppen even verder bij een supermarkt en de Starbucks. Bakkie en wat boodschappen en om 12 uur rijden we weg. We gaan een klein stukje terug en slaan dan links af de I-89 op. Na een paar kilometer staan er borden langs de kant van de weg. Pas op! Evenement. En dan ontwaren we honderden wielrenners die zich in het zweet jagen. Het is flink bergop. Ik zie bordjes langs de kant van de weg van ruim 7000 voet hoog. Toch een 2300 meter.
Tientallen kilometers achter elkaar, bergie op en bergie af. We komen door Markleeville en nog steeds borden langs de kant en wielrenners op de weg. Als we het later op de camping opzoeken blijkt het de Deathride (https://deathride.com/) te zijn geweest.
In Bridgeport stoppen we om 14:45 om even wat te gaan eten. Want of er in Bodie Ghost town iets is weten we niet. En we hebben wel trek gekregen.
We gaan nog een klein stukje en slaan dan af naar Bodie Ghost Town, een oud gouddelvers stadje, dat ondertussen helemaal vervallen is tot een echt Ghost Town. Drie kilometer voor Bodie houd het asfalt op en moeten we verder over gravel en stenen. Met een camper niet echt comfortabel. Maar als je 10 mile per uur gaat is het te doen. Bodie doemt op aan de horizon. We betalen bij een tolhuisje netjes en worden verzocht onze TV na het parkeerterrein langs de kant van de weg te zetten. We wandelen het vervallen dorp binnen. Je kan je niet voorstellen dat er in 1880 60 saloons in Bodie waren. Omdat het regent moeten de regenjassies nog weer uit de koffer gepakt worden. Dat hadden we niet verwacht. Het was in Lake Tahoe stralend mooi weer. Als we Bodie gezien hebben rijden we om 16:50 weg. We nemen de korte route naar Lee Vining. Dat scheelt 6 mile. Maar men verteld er niet bij dat deze route 8 mile aan onverharde weg is. Dus weer stapvoets. Uiteindelijk komen we om 18:15 aan bij Camping Mono Vista RV park.
We eten vandaag lekker Hollands: aardappels, gehaktbal met sla. Stef heeft een klein bakje ijs gehaald voor toe. Ruim 4 kilo. Smullen maar.
Na het eten gaat bij allen al vroeg het licht uit. Rond 22:00 uur liggen we allemaal te ronken. Welterusten.
Er is een lage upload snelheid. Dus de foto's komen later.