Dag 12

Las Vegas

Vandaag eten we weer buiten. Zo onder het boompje is het lekker toeven zo vroeg in de ochtend. Chef "schijthuis" (Stef) regelt na het eten het storten van het "gray and black" water. Als alles weer schoon is, de elektra kabel binnen en de slangen opgeruimd kunnen we op pad. We gooien voordat we de highway 15 oprijden eerst de tank nog even vol. Rond 8:15 draaien we met de RV de highway op. Het is nu minder winderig, maar wel al behoorlijk druk. Na een uurtje rijden nabij Twanpa Lake zien we 3 giga solar stations. Parabool spiegels staan om 1 mega ding heen. Er staan werkelijk duizenden spiegels om die paal heen. Hoe weet die vogel dat nou weer: ooit een documentaire gezien bij Discovery. Het werkt meer warmte op dan de Hoogovens kunnen produceren. Het is de op 1 na grootste solar energy plant van de wereld.
Als we verder rijden zien we Dust Hazards, stof tornado's. Gelukkig blijven het kleintjes, dus veel last hebben wij er niet van. We rijden door Boulder City naar de Hoover Dam. Wat een indrukwekkend bouwwerk zeg. In 1935 na 4 jaar bouwen opgeleverd. Wat een hoogte zeg. Op de rotsen zie je duidelijk kleurverschillen. Wij willen natuurlijk weten waarom. Dus vragen wij het maar aan een agent. Vanwege de jarenlange droogte in de Rocky Mountains is het waterpeil in de Colorado rivier gezakt mat 150 foot. Ofwel 50 meter. In de begin jaren heeft men de nood sluizen aan de zijkant nog moeten gebruiken. Die staan nu te verroesten. We lopen naar het Visitors Center en weer terug. Ondertussen hebben we elk een liter water op gedronken. Tjonge wat is het heet zeg. Wel leuk dat we in 1 dag 3 staten bezoeken: we komen uit California, rijden door Nevada en staan op de Hoover Dam ook nog even in Arizona.
We nemen de Highway naar Las Vegas. Een klein uurtje rijden. We stoppen eerst bij de Outlet Store op Southe Las Vegas Boulevard. De jongens kopen schoenen en shirtjes.
Tijd om de strip op te rijden. Vanaf de Outlet store is het "immer grade aus". Geweldig die wegen in de VS. De navi dame wil iedere keer maar naar de snelweg toe. Dat is veel sneller. Wij gaan stapvoets. Maar zo wil je toch Las Vegas binnen komen. Rick heeft zich voorin gemeld met zij Go Pro. Hij filmt de hele reis.
Rond 16:00 melden we ons bij de receptie van het RV Park van Circus Circus. Een grote beton plaat met een 120 plekken campers en caravans. We gaan via het Hotel/casino Circus Circus naar het centrum van de strip. We gaan de Fashion Show binnen. Een flink winkel centrum om even af te koelen. We lopen buiten langs over een brug naar de andere kant.
Bij Wynn gaan we naar binnen. Het is ook zo heet buiten. Binnen is het heerlijk. We lopen langs honderden gok apparaten door een mega winkelcentrum en komen bij Encore weer op de strip. Hmmm niet echt veel opgeschoten. Buiten treffen we een vriendelijke heer die vraagt of we een taxi willen. "Nee wij wandelen". Hij begint te lachen. Hij verteld dat hij de gehele dag in die hitte buiten moet staan. Hij heeft een ijsvest aangetrokken die hem 3 uur verkoeling geeft. "If it is 104 you need at least a vest". Ofwel boven de 40 graden Celsius moet je iets van verkoeling aantrekken. Wij lachen maar wat. Sukkels.
We lopen weer een stuk buiten langs en gaan nu The Palazzo binnen. Deze staat in verbinding met The Venetian. Wat een giga bedrijf is dit zeg. En wat een oppervlakte. Giga giga. Midden in dit nagebouwde Venetië varen echte gondels met toeristen door de nagemaakte canals. We vinden een pizzeria waar we lekker wat eten. Als we buiten komen op de strip is het al schemerig. Aan de overzijde bij The Mirage staan veel mensen te wachten op de show van een eruptie van een vulkaan. Dus wij wachten ook maar even. De watervallen worden omgetoverd tot vuurspuwende vulkanen.
Na 4 minuten is iedereen weer in beweging. We lopen door tot Ceasars Palace.'We hebben wel genoeg gezien. We zijn moe en willen lekker douchen. Morgen weer een lange reis door Zion en Bryce Canyon. Net douchen met koud water. Nou ja koud, het is lauw. Frist wel op. Slaap lekker. De foto's komen morgen of overmorgen.