Dag 2

New York

Vanmorgen naar ietsjes uitgeslapen. Omdat Karin niet helemaal lekker is has ik met Stef en Rick ontbijten bij Hanson's Diner aan het eind van de straat. Tja een Amerikaans ontbijt dat kennen wij Westfriezen niet. We zoeken alle 3 wat uit van de kaart. Stef heeft een broodje met omelet met kaas, Rick een omelet met ui, toast en gebakken aardappels. Zelfs neem ik een Sunny Shine eggs met bacon, toast en gebakken aardappels. Koffie en thee. En smullen maar. Voor Karin nemen we maar een broodje ham-kaas mee. Als weer thuis komen is Karin al weer aardig opgeknapt. De misselijkheid is over. We besluiten de dag maar wat om te gooien. Eerst naar Times Square. We stappen op de metro Atlantic Terminal. Daar komen veel metro liggen bij elkaar. Via lijn 2 zonder overstappen naar Times Square. Als we boven komen is het een zee van grote schermen. Echt aan elke gevel hangen meters hoge TV schermen. Maar waar is nu precies Times Square. Met hulp van een kaartje lopen we maar een eindje. Dan zien er eindelijk het "plein". Het is meer een ruime kruising. Broadway loopt er als ader door heen. Eerst een Starbucks bakkie. Omdat we graag rond 12 bij Yankee stadium willen zijn lopen we via Bryant parc naar Grand Central. Jemig zeg dat is nog eens een station. Een geweldig mooi monument. De klasse druipt er van af. We pakken lijn 4 naast de Bronx.
In de metro word het drukker en drukker met Yankees fans die naar het stadion gaan. Bij het stadion aangekomen zoeken we de ingang. We kopen 2 petjes voor het stadion, zodat we er ook een beetje bij horen. De flesjes water mogen niet mee. Wel als ze leeg zijn. Dus drinken we er een paar op en laten de rest maar leeg lopen. Lege mogen namelijk wel mee. Als we in de rij staan horen we van een beveiliger dat Rick zijn GoPro niet mee het stadion in mag. De selfie stick ook niet. Ja, en nu? We worden verwezen naar een fanshop aan de overkant van de straat. Die heeft achter in de zaak tientallen kluisjes, waar je tegen betaling je spullen kan achter laten. Gelukkig mogen van de beveiliger weer vooraan de rij aansluiten. Na de security check inclusief detectie poortjes kunnen we het stadion in. Snel de flesjes vullen, wat te eten halen. Op de achtergrond horen we de band Stars and Stripes spelen. Het gaat beginnen.
Het stadion zit nog niet voor een kwart vol. Maar wat een slechte wedstrijd van de Yankees zeg. Ze staan al snel op een 4-0 achterstand.
Ik ga met Karin boven in het stadion zitten, uit de zon en lekker een windje. Het zicht vanaf de bovenste zitplaatsen is perfect. Voor dat de wedstrijd ten einde is, met een stand van 8-1 voor de Tampa Bays, verlaten veel mensen het stadion.
Op de terugweg eerst nog even de GoPro van Rick ophalen en we kunnen weer terug naar Manhattan en Brooklyn. We besluiten door te rijden naar de zuidpunt van Manhatten om daar de ferry naar Staten Island te pakken. Immers een ver familielid heeft het voor elkaar gekregen om een hele wijk naar zich te laten vernoemen: Eltingville. Pakken we ook gelijk Statue of Liberty mee. Vanwege de felle zon wordt fotograferen van het Vrijheidsbeeld een lastige opgave.
Op Staten Island pakken we de enige metrolijn op het eiland en stappen in Eltingville uit voor de nodige fotosessies. In de directe nabijheid van het station is alleen een Burger King. Maar we willen wel eens wat anders eten. Dus gaan we terug met metro en ferry naar Manhattan.
We lopen door Battery Park. Maar geen restaurant. Via Broadway komen we bij Wall Street. Nog steeds geen restaurant. Ja ze zijn er wel, maar die zijn schijnbaar op zondag dicht. Moe besluiten we bij City Hall de metro maar te pakken en naar Brooklyn te gaan. Daar zal toch wel wat open zijn.
Nou de keuze is niet reuze. Er zijn 10.000 restaurants in New York, maar als je er eentje nodig hebt is er geen. Uiteindelijk bij Atlantic Terminal gaan we bij Buffalo Wild Wings eten. Het smaakt meer dan geweldig.
Als we om 10 uur ons huis binnen vallen zijn we moe maar voldaan. Vandaag lekker op tijd op tuk. Welterusten.