Dag 22

Return RV - Hollywood

Vandaag de grote wisseltruc: RV inleveren, huurauto ophalen en op een echt bed slapen bij Henry Moyar, op Grant Avenue in Hollywood. Om 6:30 gaat de wekker. Snel eruit, wat spullen opruimen, snel wat eten en om 7:30 vertrekken we van de camping. Het is 3 kwartier rijden, maar het is al behoorlijk druk voor de zaterdag op de 101 en de 405. We staan dan ook regelmatig stil. We gaan eerst vandaag maar uitgebreid ontbijten bij Ihop. Dat is een afrit verder, maar zeker de moeite waard om om te rijden. Als de buikjes vol zitten, moet ook de RV vol. Benzine en LPG. Dat kan vlakbij Road Bear. Maar ja, wel tankstations op een kaartje maar niet een adres. Op de gok weten we uiteindelijk de Shell pomp te vinden. Weer voor $ 110,- aan peut. Gelukkig de laatste.
Om 9.30 bij Road bear. Direct hulp en controle. Als alles (de Laundry: handdoeken, bedlinnen, kussens en dekbedden) in bakken is gegooid kan het contractueel worden afgewikkeld en mogen de koffers in een bus en gaan weer 10 over 10 rijden naar het vliegveld.
Even over 11 worden weer bij hertz afgezet.
Als we binnen komen om onze huurauto op te halen staan er 2 gigantische rijen. De ene is iets met zelf service. Geen idee of wij daar voor in aanmerking komen. Wij sluiten aan in de langste rij. Er zijn maar 3 balies open. En dat terwijl er 26 zijn. Tja dan volgende keer maar ergens anders een auto huren?
Na een uur zijn er 8 balies open. Je moet bij hertz wel engelen geduld hebben. Er is niet eens een koffieautomaat om het wachten wat te veraangenamen.
Ook bij de ExpressRent Kiosk staat inmiddels een lange rij.
De rij achter ons is niet veel korter geworden. Waar wij begonnen staan nu ook al mensen.
Om 12.30 hebben we eigenlijk en vervoer middel. We kunnen op pad. We dachten dat we alles hadden voldaan, maar moeten toch nog $ 380,- aftikken + $ 200,- borg. En dat omdat de 4 volwassenen en 8 koffers niet passen in onze SUV. Trouwens in deze Ford Transit (een wat aparte uitvoering) passen de koffers ook maar ternauwernood.

Wat een drukte in de stad zeg. Om 14.30 zijn we eindelijk bij het AirBnB apartment van Henry. We worden vriendelijk welkom geheten door de beste man. Hij spreekt zelfs een aantal woorden Nederlands.

Als we uitgepakt hebben zet Rick de gigantische tv aan. En ja hoor er is weer eens een voetbalwedstrijd live: USA-Panama. Voor de "weet ik wat voor" cup. Als pingels voor de beslissing moeten zorgen, besluiten weer maar te gaan. Het is even half 4. We vragen Henry even waar we morgen kunnen ontbijten en hoe we bij de Walk of Fame komen. De man heeft een heerlijk leven: wijst elke gast de weg en weet veel van Hollywood en de omgeving.
We gaan op pad en binnen 2 minuten staan we op Hollywood Boulevard, "The place to be". Tjonge wat is het hier giga druk. Bij Rusty Mullet gaan we een drinkie doen. Op 20 grote TV schermen is werkelijk elke sport (live?) te volgen. Effe weet te eten erbij. Hmmm dat smaakt. We gaan verder op een steeds voller Hollywood Boulevard. Je wordt gek van die mafkezen in pakken van .... Je ziet 30 keer Johnny Depp, Zorro, Transformers, Mickey en Minnie. Het houdt niet op. We gaan aan de overkant van de straat lopen, dat is het minder druk. We moeten toch weer oversteken om een shopping mall "Hollywood & Highland" binnen te gaan. Met roltrappen of gewone trappen kom je boven een heb je fantastisch uitzicht op: Hollywood. De tekst die iedereen kent van die grote witte letters boven op een berg. We besluiten om maar (weer) te gaan eten bij California pizza kitchen. Heerlijk eten voor een schappelijke prijs.
We nemen nog een overheerlijke "Butter Cake" toe.
Buiten de CPK de verplichte foto's van Hollywood maken. We gaan richting The Hollywood Bowl. Daar is vandaag een concert van Tchaikovsky met spectaculair vuurwerk. Misschien dat we er bij Henry nog iets van kunnen zien. Omdat het er zo druk is, lopen we maar terug naar huis. Nog even kijken waar we morgenochtend kunnen ontbijten. Bij Solar de Cahuenga dus. We gaan nu nog lekker een biertje en een wijntje nemen en dan lekker op tuk. Welterusten.