Dag 7

Sacramento

Dag 07 10 juli 2015

Al rond 7 uur gaat de wekker. Douchen en dan koffers pakken, Ik ga maar even snel wat brood halen bij de Safeway.
We ruimen alles op, zetten de koffers klaar in de garage en nemen afscheid van Cathie, die heel erg haar best doet om ons in het Nederlands te woord te staan. We lopen 100 meter naar de bushalte. Zo is openbaar vervoer niet erg.
Om 9:15 bus 30X naar Beale Street. Alle koffers worden naar binnen gesleurd. We zitten.
Op Beale street stappen we uit. Maar ja waar is hier nu het BART station. BART staat overigens voor Bay Aerea Rapid Train, die de gehele regio met San Francisco verbindt. We vragen een voorbijganger die ons om de hoek naar binnen stuurt.
Daar eerst de BART kaarten opwaarderen. Het blijft een gegoochel. Wij Hollanders gaan natuurlijk niet 4 keer $ 10,- uitgeven als je het met $ 2,50 af kan. Gelukkig hadden we nog veel 5 dollar biljetten. We krijgen handen vol kwartjes terug. Die komen altijd wel van pas.
Met de BART naar San Leandro alwaar onze RV (Recreation Vehicle) staat te wachten.
Om 10:15 bij komen we aan op San Leandro. Ik bel met Road Bear en ze sturen een busje. Ga maar vast bij de taxi standplaats staan. Er verschijnen 2 Road Bear busjes. Alles kan mee. Ook een echtpaar uit Ouddorp (NH). Ook kaaskoppen. En ook bij Jan Doets een RV gehuurd.
Als we na 5 minuten bij Road Bear aankomen, staan er meer Hollanders in de rij om een camper in ontvangst te nemen.
Wij melden ons. We mogen eerst wat documenten doorlezen. Daarna wordt de mannen gescheiden van de vrouwen. De dames krijgen het papierwerk. De mannen mogen met voor uitleg van de camper. Eerst buiten om, dan de motor gedeelte en daarna het woongedeelte.
Al met al zijn we toch ruim een uur in de weer. En dan mogen de koffers er in.
Uiteindelijk rijden we om 13:15 weg. Het is wel even zoeken hoe we op de highway naar Sacramento komen. En ja hoor we staan in de file.
Om de file wat te ontlopen gaan we er bij Fairfield maar af om boodschappen te doen. Er is niet echt een grote supermarkt, dus gaan weer naar een Target.
Paar boodschappen gedaan en maar weer door. Weer aansluiten in de file.
Om 17:30 komen we dan bij de camping Sacramento West aan. Ze zijn geen KOA meer. We worden zeer vriendelijk ontvangen. De dame aan de receptie moest wel lachen dat wij al zo vroeg hadden gereserveerd. Tja als je weet wat je wil, waarom zal je dan niet reserveren.
We krijgen plekkie 12 toegewezen. Stef loopt vooruit en gids mij de plek binnen. Karin gaat uitpakken, de jongens zwemmen en tja dan ga ik maar aan het eten.
Vandaag pasta. Nou hebben we bijna alle ingredienten. Dus we gaan er maar wat van maken.
Als de jongens uit gezwommen zijn zetten ze de tafel en stoelen achter de RV in de schaduw. We hebben allemaal wel trek gekregen.
Het brouwsel smaakt prima. Na de afwas gaan we op zoek naar een grote Walmart, waar we voor een hele week boodschappen inslaan. Drie karren vol staan er naast de RV. Maar ja waar laat je al die zooi. Thuis in de caravan weet je waar je het laten moet, Nu moeten we nog zoeken waar we wat laten.
Op de terugweg draai ik iets te kort en rijden we over een stoeprand. Effe wennen zo'n grote bak. De koppies rollen uit het kassie en de koelkastdeur staat ineens wagenwijd open. Met kunst en vlieg werk kunnen Karin en Rick alles weer terug krijgen.
De avond valt al vroeg in California. Om half negen is het pikke donker. Terwijl ik dit schrijf is het 22:50. Ofwel in het donker. Wel nog veel lawaai van langs ronkende SUV's. Straks heerlijk onze eerste nacht in de camper. Welterusten.