Dag 20

Santa Monica - Venice Beach

We hadden vandaag een dag voor de mannen op Six Flags Magic Mountain gepland, maar de heren gaan liever naar Santa Monica, een stad die ze (zoals ze zelf zeggen) helemaal kennen vanwege de GTA games op de playstation. We gaan het meemaken. Een kaartje bij de receptie als extra is misschien ook wel handig. Ondanks het uitslapen zijn we evengoed vroeg wakker, ontbijten buiten en gaan ons klaar maken voor vertrek. Alles moet me, op 2 tuinstoelen met natte was. Bestemming parkeerterrein op Ocean Boulevard ingesteld op de TomTom en rijden maar. Het is heen niet echt moeilijk, daar we niet veel file zullen aantreffen. Een gelukje. Via de I-5 en I-405 rijden we naar Santa Monica. We pakken het merendeel de Carpoolstrook. Dat scheelt behoorlijk wat tijd. Onderweg worden we nog opgeschrikt door een auto die volledig in de fik staat. De Fire Brigade Los Angeles rukt met 6 grote auto's uit. Dat is nog eens aanpakken. In Santa Monica moeten we toch nog even zoeken naar de juiste plek om de RV te parkeren. Bij de dame achter het loket moeten we $ 32,- betalen, terwijl ik $ 8,- op het internet had gelezen. "You need to park it in 4 places". Okee, nu begrijp is die 32 dollar. We zijn zo groot dat we ruim mogen parkeren. Zoals meneertje Road Bear ons aan het begin ook had uitgelegd. De parkeerplaats waar we staan is bijna verlaten. Willen die Yanken niet aan het strand liggen? Het weer is ook niet echt wat we verwachten: bewolkt, bijna fris. We lopen met onze 2 gidsen naar eerst naar de Pier. We drinken op de Pier een lekker bakkie koffie. Als we alles op de Pier gezien hebben lopen we via een hoge brug over Highway 1 door naar DE winkelstraat van Santa Monica: 3rd Street. De winkels staan Karin wel aan. Als ze de Louis Vuitton winkel ziet schiet ze naar binnen toe. Ze komt terug met een brede glimlach en een mooie, echte Louis Vuitton, tas aanlopen. Ik ga maar niet vragen wat ie gekost heeft. Ik wil het eigenlijk niet eens weten. Ik ontwaar een grote Apple shop, maar wordt teruggefloten als ik naar binnen wil. Wij hebben alles Android, wat moet je nou nog met een Apple. Bij Wilshire Boulevard zijn we aan het eind van de winkelstraat. Rick heeft honger gekregen dus we gaan op zoek naar een leuke plek om te eten. De California Pizza Kitchen staat ons wel aan. We eten een heerlijke pizza en Karin een Waldorf salade. Als de buikjes weer gevuld zijn wandelen we door het Palisades Park terug naar de camper. Het weer is aardig opgeklaard: het is verraderlijk warm. Met het koele oceaanbriesje merk je niet hoe fel het zonnetje op het lijf brand. Dus in de RV eerst maar even smeren en we kunnen de andere kant op naar Venice Beach. Die tip gaf de ober bij California Pizza Kitchen.
Een kleine mijl lopen en we komen op Venice Beach aan. Wat een verschil met Santa Monica. Hier loopt en zit artistiek California, met een joint of met een kraam met de meest gekke zooi. Schilderijen, kleding, souvenirs, tatoeages (echte en plakplaatjes), sieraden: te veel om op te noemen. Alles gaat hier super relaxed. Dan staat er zo maar weer een kraam met schilderijen, maar de eigenaar is even weg. Die komt later op zijn skateboard aan met nieuwe kwasten en verf. Dan weer een kraam waar de eigenaar licht te pitten. Wat een leven zeg. Venice Beach is (kort door de bocht) de achterbuurt van LA. In Santa Monica zie je weinig zwervers, hier ligt de hele straat er vol mee. De politie komt met 4 man te paard de orde handhaven. Right. Ik heb nog weinig rarigheid gezien. Wel veel rare snuiters.
Na een verkoelende drankje gaan we rechtsomkeert terug naar de parking. Het is al bijna 4 uur. We stellen de TomTom weer in. Die meldt veel files, maar Miep weet een kortere weg. We rijden heel Ocean Boulevard af, rijden door San Vincente Boulevard en de Al Bundy Street naar de I-405. Het is stapvoets rijden. Om de paar honderd meter weet Miep dat de vertraging op zal lopen. Als we op de I-405 komen rijden 7 banen stapvoets noordwaarts. Met ruim een uur vertraging komen we net voor 6 uur aan bij de camping. De jongens weer direct naar het zwembad, wij aan het eten bereiden.
Na het eten is het 2 dagen blog inhalen. Maar je wil geen teleurgestelde lezers. Welterusten.