Dag 12

Aankomst Ottawa

Na 2 fantastische dagen in Sacacomie gaan we vandaag naar het Lord Elgin hotel in Ottawa. De eerste anderhalf uur lekker binnen door, na ons ontbijt op een bankje naast de super. We reden door een prachtig glooiend landschap. Veel boeren bedrijven, akkerbouw en veeteelt. Het leek vandaag de nationale Motor Tour dag, we kwamen zoveel motoren tegen. Het was in een plaats waar we vandaag nog een geo-cache hebben gevonden.
Maar omdat het toch nog 200 kilometer was, hebben we ook nog maar een stuk grote weg genomen. Om drie uur kwamen we aan in Ottawa, dat ons verraste door de grootte en drukte. Veel grote oude gebouwen, voornamelijk Parlements gebouwen. Na het inchecken zijn we gelijk een wandeling gaan maken. Veel van deze oude gebouwen staan in de stijgers. Dat is wel jammer, maar niets aan te doen. Ook wordt de stad klaar gemaakt voor de nationale feestdag van Canada op 1 juli. Van Rose hadden we al begrepen dat dit feest groot gevierd wordt, met veel muziek en in de avond vuurwerk. Wij gaan dat in Toronto meemaken. Hier in Ottawa worden podiums opgebouwd en tenten geplaatst. Dus onze foto's worden versierd door stijgers, witte tenten en podiums. Het is jammer,maar niet anders. We kwamen onderweg nog 2 dames tegen van de RCMP. ( Royal Canadian Mounted Police) een van de best getrainde politie van de wereld. Ger wilde graag met hen op de foto, dus hij er op af en ja hoor ze vonden het leuk. Gelijk nog even een leuk gesprek met de dames gehad ook. Verder zijn we nog naar de 8 sluisjes geweest. Om het hoogte verschil van een kanaal door de stad zijn 8 sluisjes nodig om de boten door te laten.
Vanavond richting bbq festival, een paar straten van het hotel af. De portier vertelde al, ga maar op de geur af en inderdaad. Een lange straat vol muziek en spare-ribs op de bbq. Overal in de rij voor een bakje spare-ribs, geweldig om te zien, maar om er voor in de rij te staan???? Maar geduld loont, want een beetje doorlopen en ja hoor, ook hier de biermarkt. Daar kan je eten en drinken en je heb nog een stoel ook. Mooi, dus naar binnen. Na het eten zijn we verder gelopen, niet te geloven, als een lopende band staan de grillplaten op volle toeren te werken voor kip, maar vooral spare-ribs. Er schijnt ook een soort van wedstrijd te zijn, want de trofeeën staan naast of voor de tent waar gegrild wordt en op de spandoeken er boven staat wat, waar en welke prijs gewonnen hebben . Sparks street, het gedeelte waar gegrild wordt is 850 meter lang, waarvan 800 meter grill platen staan. Nog nooit van me leven zo iets gezien. Nu nog even in de lobby van het hotel zitten en mensen kijken. Het valt ons op dat van alles langs komt, spijkerbroek tot driedelig pak, hotpants tot lange gala jurk. Zelfs met bbq eten van het festival.

Zo lekker naar bed, morgen weer een lange dag.