Dag 16

Algonquins Logger museum

Dinsdag 28 juni 2016
Wat vorig jaar nog niet mogelijk was, omdat het te vroeg in het seizoen was hebben we vandaag wel gedaan. We zijn naar het Algonquin Logger museum geweest. Dat is voor ons heel wat, een museum. Wij zijn niet zo van de museums, maar deze is een soort van open lucht museum. Eerst kregen we een film te zien over het leven van voornamelijk de mannen in het Algonquin Park over de afgelopen 180 jaar. Daarna was er een wandeling langs alle onderwerpen door de jaren heen. Het was mooi en duidelijk opgesteld. Een voor ons erg leuk museum dat door vrijwilligers gedraaid wordt. Onderweg er naar toe stond er weer een auto stil langs de weg en ja hoor een Moose. Hij liet zich goed fotograferen. Wederom een mooi gezicht.
Na het museum zijn we wat weggetjes in gegaan waar we vorig jaar niet geweest zijn.
Ook hebben we geprobeerd een paar Geo- caches te zoeken, maar het is dan ook bij zoeken gebleven. Ze laten zich in dit gedeelte van Canada niet makkelijk vinden en de muggen spelen hier in ook een negatieve rol.
Op eens op de terug weg weer een auto aan de weg met knipperlichten en ja hoor we hebben prijs vandaag, want daar stond weer een moeder Moose met jong. Uiteraard weer een foto momentje waard. Na het avondeten hebben we nog een rondje resort gedaan waar we ook nog 2 Hertjes hebben gespot. We hebben heerlijke dagen gehad in Huntsville / Algonquin Park, maar het is ook fijn om morgen weer naar Rose te gaan.