Dag 9

Canyon Saint-Anne en het eiland Île d'Orléans

Dinsdag 21 juni 2016
Vandaag alweer de laatste dag in quebec, na het ontbijt de auto laten halen, wat een luxe, je geeft je kaartje af en binnen 5 min staat de auto voor de deur. Afijn,wij gaan vandaag naar de Canyon bij Sainte - Anne. Een kloof met een waterval van 74 meter hoog. Omdat het nog geen hoogseizoen is, was het bijaankomst nog lekker rustig. Bij de receptie vertelde de mevrouw van de kaartjes dat het een rondwandeling is van een uur, maar wij hebben er lekker 2 uur over gedaan. Wat is het op dit kleine stukje in de wereld mooi. Regelmatig hadden we de ruimte voor ons alleen, dat was erg fijn voor het maken van de foto's. Tijdens de rondwandeling kwam je over 3 hangbruggen, waarvan de langste 60 meter was. Een overwinning voor Carly, maar na de eerste brug ging het steeds makkelijker. Ger ging natuurlijk nog even liggen op 1 van de bruggen. Gelukkig hebben we van Henny een aantal weggooi regenjassen gekregen, nou die kwamen wel uit vandaag. We hebben in de Canyon een paar korte regenbuien gehad. Maar het maakte ons niet uit, we hebben een heerlijke en mooie wandeling gemaakt. Vorig jaar zijn we naar de Niagara Falls geweest, dat was gigantisch, groot en geweldig. Deze waterval is misschien veel kleiner, maar doordat je er dichter bij kan komen, beleef je het veel meer. Een aanrader als je in de buurt bent.
Na deze prachtige ervaring zijn we naar een super market gegaan om wat te halen voor de lunch. Daarna zijn we naar een eiland gegaan dat midden in de St. Lawrencerivier rivier ligt. Op de boot gisteren kregen we te horen dat het een mooi en vruchtbaar eiland is, nou dat willen wij wel zien.
Het Île d'Orléans is de naam van dit eiland dat in de rivierbedding van de Saint Lawrencerivier ligt en op z'n langs 35 kilometer is. Het was een mooie rondrit met aan de noordkant een mooi uitzicht over de rivier. Vandaag veel natuur gesnoven in een prachtige omgeving van Quebec