Dag 14

Naar het Algonquin Park

Zondag 26 juni 2016

Naar het Algonquin Park

Vandaag gaan we terug naar Deerhurt-Resort. Een mooi hotel in Huntsville, aan de rand van het Algonquin Park. Vorig jaar zijn we hier al geweest en het was ons zo goed bevallen, vandaar dat we nog een paar dagen terug gaan.
Eerst gaan we langs de Diefenbuncker. Dit is een bunker voor bij een atoomaanslag in de jaren 70 en 80 hiervan uit het land te kunnen regeren. En met de gedachten van toe en de wetenschap dachten ze dat na 2 weken de kust weer veilig zou zijn. Er was dus altijd voor 30 dagen eten opgeslagen. In 1994 is het gesloten als atoombunker en daarna geopend als museum. ( vergelijkbaar is de bunker in het Overvoordenbos in Rijswijk ) we kregen een rondleiding van een uur en was zeer interessant.
Het was ongeveer 12.00 uur toen we eruit kwamen en hebben nog 338 kilometer te gaan naar Deerhurst. Dus Navmii aan en daar gaan we. ( navmii is een geweldige gratis app. die ons tot nu toe overal heen gebracht heeft) Er is namelijk geen snelweg naar toe. Binnen door is prachtig, maar lang. Voor bij het dorp Barry's Bay ging de natuur steeds meer op het Algonquin Park lijken, De weg werd nog smaller en de kans op een Moose in de berm groter. Dus foto toestel in de hand en opletten geblazen. Helaas geen Moose deze keer. Naar maten we meer bij het hotel kwamen, hoe donkerde het werd. Bij aankomst op het parkeer terrein begon het al een beetje te regen. Inchecken was snel, maar jammer genoeg zakelijk. Het leek als of die jongen op een knop drukte en een bandje af liet spelen. Maar de kamer maakt het goed, net een balzaal zo groot. Met weer 2 king-Size bedden er in en verder alles wat je wensen kan. Na het uitpakken hadden we wel trek gekregen, maar de regen kwam met bakken naar beneden. Toen het een beetje droog was zijn we naar het restaurant van het hotel gegaan. Jammer dat de jongen die ons ontving ook niet echt liet merken dat hij het fijn vond dat we kwamen eten. De kaart was ook niet erg uitgebreid en we begrepen ook niet erg wat alles was, dus....... Weg wezen. We zijn lekker naar Huntsville gereden waar we een leuk restaurantje hebben ontdekt. Na heerlijk gegeten te hebben in the Mill on Main, zijn we weer naar onze kamer gegaan. Morgen bijtijds op, want er staat een wandeling van 7 kilometer op ons programma. En 7 kilometer lopen, doe je ongeveer in 4 a 5 uur.