Dag 15

Wandelen in het Algonquin Park

Maandag 27 juni 2016

Wandelen in het Algonquin Park

We hebben heerlijk geslapen in Deerhurst-Resort, als een blok. 7.00 uur uit de veren en bij de supermarkt ons ontbijt en lunch gehaald. Bij het weg rijden van het resort zagen we nog een Marmot, wat een joekel zeg. Ze lijken heel veel op onze cavia's, maar dan stukken groter.
Toen eerst langs het informatie gebouw van het Algonquin Park voor een kaart voor de auto. Die heb je nodig, anders mag je de auto niet parkeren in het park. Gelijk even ontbijten. Daar nog heel even een hert gezien, maar hij was ook zo weer weg. Op naar de wandeling, Track and Tower trail. Een wandeling van 7,7 kilometer lang. Het was een prachtige wandeling die door het bos ging, langs beekjes, snelle stroompjes, meertjes, mooie uitkijk punten en een hoog uitkijkpunt waar je ver over het Algonquin Park uit kan kijken. Het mooie van dit park is dat het niet alleen bomen heeft maar ook veel water, waar door het heel afwisselend is.. Het was ook veel klimmen en dalen. Onderweg bij een klein stuwdammetje zagen we nog een schildpad. Eerst bleef hij rustig zitten en liet zich fotograferen en ineens nam hij de benen en viel naar beneden, gelukkig in het water. Wat ook nog op de loer ligt in dit park, zijn de zwarte beren. Ze zien met excursie is leuk, maar zo samen in het hele grote bos willen we ze liever niet tegen komen. Dus dat was hard praten en zingen geblazen. Ger riep heel hard jongetje en klappen in zijn handen. Gelukkig niks tegen gekomen. Ja, een jong stel die de wandeling tegenover gestelde richting de trail liepen, die natuurlijk jaloers op onze hoeden waren, gek werden ze van de muggen om hun hoofd. Na 4,5 uur wandelen met weinig rustpauzes was de pittige wandeling ten einde en wij ook wel een beetje. Moe, maar voldaan zijn we terug gegaan naar het hotel, want een douche is geen overbodige luxe.
Wat ik nog moet vertellen is dat Deerhurst, ons hotel in de stad Huntsville ligt. Huntsville ligt in het district Muskoka en dat ligt dan weer tegen het Algonquin Park aan. In het park zelf zijn geen hotels, alleen een paar natuur campings.
Vanavond zijn we tegen schemer het Algonquin park in gereden in de hoop een Hert of een Moose te zien. Het was erg rustig op de weg, dus rustig rijden, anders ben je ze zo voorbij. Vlak bij het informatiecentrum liep er een Hertje langs de weg. Heel rustig op het gemakkie was hij aan het grazen langs de kant. Mooi een paar foto's kunnen maken voor hij weer het bos in dook. Langzaam zijn we doorgereden. Turen in de kanten van de weg. Ineens zagen we een paar auto's langs de kant van de weg staan, dat betekend dat er iets moet zijn. Ger heeft de auto aan de kant gezet en Carly gewapend met foto toestel er naar toe. Ja hoor, geweldig een moeder Moose met 2 jonkies. Dit was zo mooi om te zien. Ze bleven heel kalm en rustig liepen gewoon door langs de weg. Carly was alweer ingestapt toen een van de jonkies overstak en de moeder en andere jong er achteraan. Dit alles hebben we heel goed kunnen zien en zo goed en zo kwaad kunnen fotograferen en filmen. Misschien niet helemaal duidelijk, want het was al bijna donker. Weer een geweldige avond na een hele leuke dag. Nu maar lekker naar huis, uh .... Hotel.
Zitten we in het pikke donker in de auto te turen, vraagt Carly, regent het nou, dat getik op de ramen?? Ja zegt Ger, het regent muggen. Niet te geloven, waar komen ze vandaan, het is werkelijk net regen. Lekker wat drinken en morgen onze laatste dag in Algonquin Park.