Dag 6

Harlem en uitzicht op Manhattan

14 mei 2015
Gisteravond zijn we 2 haltes met de metro naar Columbus Circle gereden. Hier vandaan zijn we Broadway op gegaan. Broadway loopt echt van boven tot onder in Manhattan. We hebben een stuk terug naar boven gelopen en kwamen een leuk restaurantje tegen, West Site. Hier hebben we voor redelijke prijzen kunnen eten en goed ook. Na het eten hebben we via Amsterdam Avenue terug naar het hotel gelopen door een stukje mooi Upper West.Site, zoals de wijk heet waar ons hotel staat. We zitten en een prachtig mooi hotel en op een hele gezellige plek in de stad. Dichtbij leuke restaurantjes, metro en winkeltjes en niet in de hectiek van het centrum. Een aanrader voor iedereen die in de rust wil zitten en makkelijk en snel naar de herrie toe wilt gaan.

Voor de laatste keer wakker geworden in NYC, dus gaan we er maar een mooie dag van maken. Heel veel van NYC hebben we al gezien, maar Harlem stond ook nog op ons verlanglijstje. Dus dat werd onze eerste actie vandaag. Met de metro een paar stations naar boven en toen waren we gelijk in de goede straat. Een straat vol met winkels, die dan ook nog betaalbaar waren. Veel Harlem bewoners waren in de straat hun standje op aan het zetten om hun waren te verkopen. Dat was vaak wierook, oliën, petten en eten. Hier en daar in de wijk waren ook mooie muurschilderingen en een mozaïek, altijd leuk voor een fotootje. In het straatbeeld was het een kleur van allerlei mensen, blank, zwart, leuke, gekke en kleurrijke mensen. Ger heeft nog wierook gekocht en dat leverde weer een gesprek op. Zelf met en man in een auto kreeg Ger het voor elkaar om met iemand een gesprek te voeren. Onderweg was nog een cache zoeken, hierdoor moesten we een zijstraat in, hij was mooi niet te vinden, zoals zo veel caches hier in NYC, maar wel een kerk waar we in gingen en daar hebben Marianne en Carly een leuk gesprek gehad met iemand die in de kerk zat. Wat hier dan ook weer anders is dan bij ons, wij fluisteren in de kerk en hier praten ze hard, lachen en hebben ook gewoon harde moderne muziek aan staan. Hier kan dat gewoon. Maar goed, geen cache, maar wel weer een mooie muurschildering en een goed gesprek opgeleverd.
Na Harlem zijn we met de metro helemaal naar beneden in Manhattan gezakt. Op weg naar het Meatpacking district, een wijk met mooie huizen en leuke winkeltjes, volgens de boekjes! Mooie huizen hadden we al snel in de gaten, alleen de winkeltjes konden we niet helemaal vinden. Onderweg kwamen we nog wel de Chelsea markt tegen, een overdekte markt met van alles en nog wat, maar vooral veel eten. Een soort Rotterdamse Markhal, maar toch nog een beetje anders. Uiteindelijk hadden we een cache gevonden, en bedachten we terug naar de metro te gaan. We liepen de Bleecker street door en ja hoor, daar waren de winkeltjes, dus toch nog gevonden. Inmiddels was het een uur of drie, mooi weer en een lekkere temperatuur. We wisten dat je vanaf Brooklyn een mooi uitzicht moest hebben op Manhattan, dus dan maar daar heen om lekker van het uitzicht en het weer te genieten. Daar aangekomen bleek het een promenade vol met bankjes te zijn met een prachtig uitzicht op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. Hier hebben we zeker een uur of anderhalf ons prima kunnen vermaken met foto's maken en het zoeken naar 2 niet gevonden caches. De koffers moesten nog ingepakt worden, dus bijtijds eten en aan het werk. Ger had op internet gezien dat er restaurantjes zijn die de beste hamburgers verkopen. Een daar van is niet ver van het hotel vandaar, dus dat was een goed adres voor het eten op de laatste avond. Op naar 5 Napkin burger restaurant. We hebben heerlijk gegeten en morgen vroeg op, zes uur moeten we op het station zijn. Bedankt New York, je was geweldig voor ons. Nu op naar het volgende avontuur in Canada.