Dag 11

Het Algonquin Park

19 mei 2015
Alweer dinsdag, wat gaat de tijd toch snel. Gelukkig hebben we nog 2 dagen Algonquin park voor de boeg en daarna nog een weekje naar Rose, waar we onwijs veel zin in hebben.
Maar eerst even ontbijten hier in het hotel. Nou, dat was goed, dat mag een 10 krijgen wat ons betreft. Een buffet met van alles en nog wat, geweldig. De weg naar het Algonquin Park lag werkelijk om de hoek, dus snel gevonden. Eerst op weg naar het informatie centrum. Ondertussen hebben we natuurlijk gelijk de gps aan gezet om te kijken of we nog een cache tegen komen en ja hoor al vrij snel. We moesten een pad een eindje in wandelen en daar zou er een liggen. We liepen gelijk al op een prachtig pad waar een trail begon. Na een splitsing lag aan de linker kant de cache (Algonquin Western Uplands) in een boomstronk verstopt. Hierin hebben we 2 TB verstopt die we nog uit Holland meegenomen hadden. Na nog even rond gekeken te hebben en de "brug" door het water op het pad bekeken te hebben zijn we weer verder gegaan naar het info centrum. Wat we zo snel niet verwacht hadden waren 2 Bull Moose / Elanden op de weg. Snel...snel fototoestel, Carly kon er nog net een van achter op de foto krijgen. Je snap het zeker wel, de rest van de dag hebben we alleen nog maar met het toestel in de aanslag gezeten, maar nop, helemaal niks meer. Wat een gaaf moment was dat, zo maar ineens waren ze daar. Ze kijken je ook nog even aan en weg waren ze weer. Zo snel ging het, maar gelukkig hebben we het wel alle vier gezien. Vol van emotie gingen we weer verder. Na een dagkaart gekocht te hebben en wat vragen gesteld te hebben over waar we wel en niet mogen komen bij het info centrum zijn we verder op pad gegaan. Eerst kwamen we een cache tegen die was neergelegd bij een lange paal, wij denken voor Electra of zo iets, Pine in de Skies. Deze lelijke paal was aangekleed met boomschors en nep takken, maar zo viel hij niet al te erg op in deze natuurschoonheid. Daarna vonden we bij een winkeltje dat bij een meertje gelegen was de cache, HHS stroke of genius. Een leuk winkeltje trouwens met leuke souveniertjes en een pet voor Ger. Niet voor de zon, want die is er niet, maar wel voor de muggen. Je wil het niet weten, maar vandaag is het zeker 15 graden kouder dat gisteren, zeker tegen het eind van de middag, bruhhh. We hebben een geweldige toer door het park gemaakt. Paar keer uit de auto geweest om naar een uitkijk toren te gaan en een iets te drinken. De laatste cache was, Give me a Sing, vlak bij een overvol souvenirs winkeltje. Toen was de dag eigenlijk al een beetje om en gingen we weer terug naar het resort.
Gisteren, toen ik op het bedje bij het water lag, moest ik denken aan de film" Vrijdag de 13e" wie kent die niet? Het resort lijkt een beetje op dat park, waar die jeugd toen op kamp was, maar Jason is afgelopen nacht in het meer gebleven, ik hoop de komende 2 nachten ook????
Vanavond zijn we weer in het hotel gaan eten. Wat ons wel opvalt is dat wij hier nu in het voor seizoen zijn, het is rustig qua gasten en personeel te over en bepaalde gerechten op de kaart nog niet echt goed aangevuld. Sommige gerechten zijn er nog niet, of zijn al weer op. Wat we ook merkte, maar waar we ook al een beetje op voorbereid waren door andere, de overdreven gastvrijheid, hoe vriendelijk kan je zijn, ze gaan nog net geen dansje maken voor ons, maar een glimlach van oor tot oor, tot ze de bestelling hebben en zich omdraaien, dan wordt het gezicht gelijk weer in een normale stand gezet. Maakt allemaal niet uit, wij hebben het naar onze zin en dat in nu even belangrijk. Morgen nog een dagje hier in de omgeving en dat zal best gaan lukken.