Dag 7

Van New York naar Toronto

15 mei 2015
De wekker ging om 4.00 uur vanmorgen. Koffers waren al gepakt, dus douche, aankleden en de laatste dingen in een koffer doen en naar de metro. Het ging echt vlot, want binnen 5 minuten kwam de metro. We waren dus ruim op tijd op Penn station. We konden naar een wachtruimte om te wachten op het inchecken. We weten niet waarom, maar het leek er op dat we persoonlijke begeleiding kregen. Een vriendelijke man van Amtrak kwam naar ons toe en ging voor inchecken en hielp ons overal mee. Een andere man, een kruier wilde onze koffers naar de trein brengen, maar wij gaven aan dat we het niet wilde. Later bleek dat hij dat niet prettig vond. Na broodjes en drinken gekocht te hebben, kwam de vriendelijke man naar ons toe en wees ons naar welk perron we moesten gaan en hoe we er konden komen. Dit deden we, even dachten we dat we de enige waren die naar Toronto moesten, maar beneden kwamen we de kruier weer tegen en die werd boos op ons, we hadden boven moeten blijven, terwijl de ook machinist zei dat we in konden stappen bleef hij mopperen op ons. Nu gingen we begrijpen dat hij aan ons had willen verdienen, maar jammer joh. Waarom we van die andere vriendelijke man een Vip behandeling hebben gekregen zullen we waarschijnlijk nooit gaan begrijpen, maar geeft niet, we zitten in de juiste trein en daar gaat het om. Het is een heerlijke rit in een prima trein met ruime zitplaatsen. Je kan recht op zitten en lekker onderuit liggen en er is een restauratie met eten en drinken. We vermaken ons prima, beetje kletsen, foto's uitzoeken, verhaal schrijven, de omgeving bekijken en natuurlijk af en toe een dutje doen.
We zijn nu alweer een paar uur verder, dus ook een aantal Miles verder. We hebben onze gps aangezet tijdens de reis, dan kunnen we later op de computer zien hoe we gereden hebben en hoeveel kilometer het was. We weten niet waarom, maar dit stuk staan we vaak stil. Het lijkt erop dat ze met het spoor bezig zijn, want als we stil staan komt er een andere trein langs, dus zullen we op 1 spoor moeten rijden. Buffalo zijn we aan het naderen, een formuliertje voor de grensovergang hebben we in moeten vullen, dan zijn we ook vlak bij de grens. Het gaat dus opschieten. Het weer is hier beduidend slechter dan in New York. Het is bewolkt en het dreigt elk moment te gaan regenen. Gelukkig kan niemand daar iets aan doen en moet je dat altijd maar afwachten. 2 Uur verlaat komen we aan in Canada, het laatste stuk van America hebben we behoorlijk wat oponthoud gehad. Bij de douane moesten we met heel ons hebben en houwen uit de trein, naar een gebouwtje en daar werden we gecontroleerd. Weer wachten in een andere ruimte en ja hoor nu zitten we weer in dezelfde trein richting Toronto. Gelukkig zijn we wel even buiten geweest, het is droog en de temperatuur is goed. Jammer van het oponthoud, maar de rit was heerlijk relaxt en leuk om te doen, weer een ervaring rijker.
Half tien kwamen we in Toronto aan. Wat een gave stad, zo op het eerste gezicht modern en schoon. Om de hoek van het hotel direct in het geruis van de drukte van de stad. Geweldig de gebouwen en de winkels en ook een pup, waar we een drankje hebben gedaan. Onwijs gezellig hier met leuke muziek van de jaren 60. Moe maar met een leuke dag achter de rug gaan we nu naar bed, morgen de Niagara watervallen. Over een dag of 5 komen we terug in Toronto.