Dag 22

18 september

Gisterenavond bij een Outback gegeten. Outback is een Australische keten van restaurants. We begonnen met de befaamde Blooming Onion, dat is een gefrituurde grote ui in de vorm van een bloem. In het midden, als hart, staat een schaaltje met saus. Je trekt een "bloemblad" eruit en doopt het in de saus. Heerlijk.

Terug naar de US. Via een brug met een schitterend uitzicht op zowel de Amerikaanse als de Canadese waterval, bereiken we de grens met de USA. De rit vandaag is 150 miles naar Corning in de staat New York. De navigatie geeft een lange route aan over de Interstate maar na een koffiebreak is ineens de route gewijzigd. We gaan veel sneller van de Interstate af. Maar geen spijt, de route voert over highways, door kleine dorpjes met prachtige vrijstaande huizen en door mooie natuur. We komen om half twee in Corning aan en blijven een nacht in een luxe hotel. Na een uurtje lekker gerelaxed te hebben in het zwembad, gaan we even het stadje in. De voornaamste attractie hier is het glasmuseum, maar daar moeten we weer met de auto naar toe en daar hebben we geen zin in na een lange autorit. Dus het stadje in gelopen. We zien heel veel mensen met een glas in hun hand van de ene winkel in de andere gaan. We vragen een mevrouw wat er gaande is. Het blijkt dat er dit weekend een Harvest (oogstfeest)is met een bier- en wijnproeverij. Voor 15 dollar schrijf je je in, ontvangt een wijn en een bierglas en dan ga je de winkelstraat in. Heel veel winkels doen mee. Je bezoekt de winkel en daar kun je wijn of bier proeven. Ook in winkels met kleding, muziekinstrumenten enz. Overal in de straat staan bandjes te spelen, koortjes te zingen, bijzonder leuk. Wat een geluk dat we nu net daar zijn.
In het hotel een heerlijk wijntje uit de streek gedronken. We zitten hier in een wijnstreek, jammer dat we morgen al weer verder gaan.