Dag 2

29 en 30 aug

29'augustus
Na een slechte nacht, wennen aan het verkeer, opgestaan met een strak blauwe lucht. Buiten is het meer dan 30 graden. Na het ontbijt een driedagenkaart voor de hop-hopoff-bus. Op die manier zie je Manhattan en kun je bepalen wat je wilt zien. We starten met het 9/11 memorial. Heel indrukwekkend. Heel veel bezoekers maar we horen bijna alleen Amerikaans spreken. Op de plaatsen waar de torens hebben gestaan, zijn nu grote gaten met een soort watervallen. Hierna nog in file de Brooklyn Bridge opgelopen. Wat een mensen op straat en overal wordt muziek gespeeld of zijn er voorstellingen.
Weer ingestapt en uitgestapt bij het Rockefeller Centre. Hier heb je op de 69e etage een geweldig uitzicht over New York.
We hebben heel veel gelopen, dus we nemen de bus terug naar het hotel.
30 augustus
Goed geslapen, gewend aan de geluiden. Vandaag staat upper Manhattan op het programma en vanmiddag genieten van Les Miserables, een verjaarscadeau van kinderen en kleinkinderen.
Eerst twintig minuten gelopen naar de bus. Tot onze schrik rijdt de bus niet de geplande route. Bij navraag blijkt dat er twee tours zijn gecombineerd, zodat we nu geen uur maar twee uur in de bus zitten.
De chauffeuse stelt ons gerust, we gaan het halen. Dus maar nergens uitgestapt en inderdaad we zijn op tijd in het theater. Genoten, zowel van het mooie oude theater als van de prachtige voorstelling en de uitzinnigheid van het Amerikaanse publiek. Daarna een uur gelopen en heerlijk op een terras gegeten. Het is weer zeer warm. Na nog een uur lopen, zijn we uitgeteld op ons bed gestort.