Dag 10

6 september

Er is in dit hotel geen restaurant, dus we moeten voor het ontbijt naar buiten. We schaffen tickets aan voor de hop-on hop-off bus. In de prijs is ook een cruise in de haven van Boston begrepen. Na het ontbijt ingestapt. De bus stopt bij 16 bezienswaardigheden waaronder natuurlijk het honkbalstadion. Het stadion is het oudste en het mooiste van de USA, het bestaat al 130 jaar. We steken ook de Charles River over naar Cambridge waar Harvard University gevestigd is. Je kunt je daar laten rondleiden door stdenten, maar het is een lang weekend dus veel studenten zijn naar huis. We stappen uit bij de haven om de cruise van 45 minuten te maken. Elk half uur vertrekt er een schip. Er staat al een lange rij mensen te wachten. De cruise is de moeite waard, leuk om Boston vanaf het water te zien. Weer aan wal lopen we naar Quincy Market, een markthal waarin alleen maar tentjes met eten en drinken zijn.
Het is er overvol met mensen die iets te eten en drinken kopen om vervolgens buiten op een bankje, een muurtje of gewoon op de grond zittend te eten. Je kunt er van alles kopen: Chinees, Turks, Italiaans, Indiaas, hamburgers, hotdogs maar ook taart, cupcakes enz.
We kopen twee pizzapunten en vinden een bankje om te eten. Het heeft wel wat. Terug naar het hotel om nog lekker te zwemmen. Het is weer een warme dag. Dan weer de stad in om te eten. We vinden een restaurant waar allemaal mensen staan te wachten met een kastje in hun hand. Als de lampjes gaan knipperen ben je aan de beurt. Heerlijk gegeten. Weer een goed bestede dag.