Dag 13

9 september

Omdat ik niet weet hoe ik iets moet toevoegen aan reeds gemaakte verslagen, kom ik nog even terug op gisteren. Aan het ontbijt hadden we heel gezellig gesprek met de serveerster. In dat gesprek kwam het ook op de omgeving van het hotel en zij vertelde dat ze regelmatig bezoek kregen van een beer, die op zoek was naar eten. De beer wandelde dan rustig over de veranda waar wij regelmatig in schommelstoelen van de omgeving zaten te genieten. Ze zei dat ze de beer gisteren nog had gezien. Ze hadden zelfs de gasten een keer naar binnen moeten roepen. Wij hebben goed opgelet maar geen beer gezien.
Dan vandaag. Sinds onze aankomst in de VS zijn we al door zeven staten gereden. We zijn begonnen op het vliegveld, dat ligt in New Jersey, dan New York, Rhode Island, Connecticut, Massachusetts, New Hampshire. Vandaag rijden we naar Jackson in Vermont. Het is 116 miles, van de White Mountains naar de Green Mountains. We komen langs verschillende Nationale Parken en langs Mount Washington, de hoogste berg van New Hampshire, 1800 meter. Een schitterende rit, we komen hele stukken niemand tegen. Eenmaal in Vermont verandert de omgeving nauwelijks, de bergen zijn wat lager en groener maar het is nog steeds prachtig. We voelen ons een beetje in Oostenrijk, behalve dan de wegen hier heel breed zijn. Hele einden geen dorp tegen gekomen, wel bergen, bossen, riviertjes, en skihellingen.
Aangekomen in Jackson, zoeken we naar het hotel: Trapp Family Lodge aan de Trapp Hill Road. Vier miles buiten het dorp een heuvel op, zien we eerst Trapp Villa's, dan Trapp Deli Bakery and Brewery maar geen Lodge. Wij naar de Bakery. En ja hoor, vitrines met Apfelstrudel, Schwarzwalder Kirschtorte en je kunt daar ook Bratwurst eten. Binnen ingericht zoals in een Oostenrijkse Stube en buiten een terras met uitzicht over de bergen. Wij gevraagd naar de lodge, we moeten nog een halve mijl de berg op. Daar is de lodge, helemaal ingericht zoals een Oostenrijks hotel. Een heel groot terrein, waar mountainbike routes zijn. Je kunt ook einden wandelen over het terrein en je kunt het graf van de kaptein Von Trapp bezoeken. Bij het avondeten worden we zelfs bediend door een serveerster in dirndelkostuum. Heel apart. Op onze kamer ligt een boek waarin de geschiedenis van de familie Von Trapp staat beschreven. Helaas geen tijd om het te lezen. Ook hier zijn we maar twee nachten.