Dag 2

excursies dag 2

Na een redelijke nachtrust en een goed ontbijt,stond de bus om 8.30h bij het hotel om ons naar de verzamelplaats te brengen waar wij over moesten stappen op de juist bus voor onze excursie.
Wij hadden gekozen voor de South Shore Adventure welke ons een deel van de zuidkust van IJsland zou laten beleven.
Onder leiding van een enthousiaste gids gingen we op weg en tijdens de rit wees de ons op vulkanen die volgens hem op uitbarsten stonden en ook de vulkaan die in 2010 voor een chaos in het westelijk deel van Europa had gezorgd stond wederom op uitbarsten.
Het leek wel of de gids er lol in had om ook nog even te vertellen dat aan de kust waar wij heengingen gevaarlijk kon zijn vanwege de tsunamies.
Gelukkig is er die dag niets gebeurd en konden wij rustig slapen.
Onderweg hebben we bijzonder mooie dingen gezien zoals de puffins, watervallen en een heel aardig museum waar een mevrouw ons over het leven en welzijn van de IJsland bevolking vertelde.
Al met al een mooie en leerzame lange dag die ons enig inzicht heeft gebracht over de IJslandse bevolking en diverse landschappen en gevaren die ons boven het hof hangen.
De terugreis naar Reykjavik was voor een deel hetzelfde als heenreis zodat drie kwart van de passagiers in slaap gevallen is.
Wij allen werden weer in de nabijheid van het hotel afgezet en om 20.00h waren wij weer op de kamer.
Deel van de bagage ingepakt morgen op weg naar Alaska.