Dag 1

Reisdag 1

Eindelijk het is 1 augustus, de dag we gaan beginnen met onze rondreis onze eerste stop is Reykjavik waar we 1 dag zullen verblijven.
We zijn een beetje gespannen want het is altijd afwachten of de taxichauffeur ons op het afgesproken tijdstip ophaalt en wij op tijd op schiphol aankomen dit in verband met de controles op de toegangswegen naar het vliegveld.
Alles verliep prima ook omdat de chauffeur een sluiproute weet.
Jammer alleen dat het vliegtuig een uur vertraging had wat die dag behoorlijk zou doorwerken.
Op Reykjavik aangekomen de bagage opgehaald en snel door naar de aankomsthal en op zoek naar IT Reykjavik Excursion om ons transport en toegang naar de Blues Lagoon voor die dag te regelen, alleen moesten wij een uur op de bus wachten.
Wat een geweldige ervaring om in een meer dan warm open water te zwemmen en te vertoeven het is echt grandioos om mee te maken.
Het bezoek aan de Blues Lagoon vergoedde het wachten.
Na het warm waterbad weer naar de bus het was inmiddels 19.40h maar de volgende bus pas om 21.15h.
Om die klok was de bus bommetje vol en alle passagiers werden bij het hotel afgezet wij waren bijna de laatste het was inmiddels 24.00h.
Bij het hotel aangekomen snel ingecheckt en onze excursie voor de volgende dag laten bevestigen en afgesproken hoe laat wij s,morgens bij de uitgang moesten staan.
Gelijk proberen te slapen na deze vermoeiendatum lange dag.

(Het is in IJsland van belang dat je alle excursies en transporten laat bevestigen in het hotel ook al heb je je tickets betaald en heb je de tijden toch laten herbevestigen).