Dag 26

Kingston door rijden naar Sandbanks

Vandaag langs de 1000 Islands Parkway naar Kingston gereden. In het verleden heeft Kingston ambities gehad om hoofdstad van Canada te worden. Dus is het een stad met een rijke schat aan oude gebouwen.
We zijn bij fort Henry begonnen. Dit verdedigings bolwerk moest de handels routes over de St Laurens en het Rideau kanaal beschermen. Het fort is niet meer voor militaire doeleinden in gebruik, maar wordt wel door acteurs en studenten verlevendigd. Zij beelden de voormalige tijd uit. Op de binnenplaats oefent de militaire kapel regelmatig en in de vertrekken zijn de vrouwen verkleed als kokkin en schooljuf. Ook de gids die ons rondleidde was verkleed als soldaat, hij noemde zich private William en stond ook strak in de houding toen hij ons riep voor de rondleiding. Hij vertelde op een prettige manier hoe het er vroeger in de rangen en standen in het leger aan toe ging. Interessant om te horen.
Na bezoek aan het fort zijn we Kingston in gegaan. Het was nog een puzzel om de camper ergens geparkeerd te krijgen. Overal is betaald parkeren en rond het centrum is alles vol. Dus hadden we een plek verderop bij de universiteit gevonden met max 2 uur parkeertijd. We wilden de guided Trolleytour doen, dus dat werd nog spannend. Maar alles liep op rolletjes en we konden vrijwel direct op de bus stappen. De chauffeur Edward vertelde allerlei wetenswaardigheden over de gebouwen en de gebeurtenissen die in het verleden hebben plaats gevonden. Ook kwamen we langs het huis waar de voormalige premier van Canada gewoond heeft. Dit is ook te bezichtigen en door verklede studenten omgetoverd tot een levendig schouwspel. Hadden we meer tijd gehad, dan hadden we zeker van de hop on/ hop off mogelijkheid van de bus gebruik gemaakt.
Hierna zijn we door gereden naar het Provinciaals natuurpark “Sandbanks” waar we aan het eind van de middag aankwamen.