Dag 21

Montreal in de zon

Vandaag hebben we een prachtige dag en zijn met de camper naar Montreal gereden en hebben hem in de wijk Longueuil geparkeerd. Vanuit deze wijk gaat een metro naar het metro-netwerk aan de andere kant van de rivier.
Boven de grond gekomen in het hartje van de oude stad zagen we allemaal grote gebouwen rondom ons heen oprijzen. Wat zijn dat imposante gebouwen! Zeer fraai om te zien.
Wat ons telkens ook opvalt is dat Canada heel trots is op hun helden en belangrijke personen uit de historie. Deze vereren zij steevast met een standbeeld ergens in de stad. Leuk om te zien.
Even verder gelopen kwamen we bij de kathedraal de Notre Dame midden in een wielerspektakel terecht, de tour d’Isle Montreal. Zowel jong als oud doen aan dit sportieve evenement van 50-100 kilometer mee. In totaal wel 20.000 deelnemers. De stoet van fietsers hield maar niet op!
Na wat op een terrasje gedronken en van de tocht genoten te hebben, zijn we de wandel route door de stad gaan volgen. En kwamen langs wat gebouwen en de fraaie zeehaven. Montreal heeft de meest landinwaarts gelegen haven voor zeeschepen in de wereld. Het was door de zon een heerlijke wandeling door de staten. Bij de Notre Dame zijn we ook naar binnen gegaan. Binnen werden we stil van de uitstraling van het interieur, zo overweldigend was dit. Het altaar en de wand erachter was door de indirecte verlichting prachtig om te zien.
Daarna hebben we nog door wat straten gezworven, kwamen nog wat straatmuzikanten en bedelaars tegen. In de overdekte market hebben we de folklore winkels nog bewonderd.
Aan het eind van de dag zijn we moe maar voldaan met de metro en camper terug naar onze camping gereden.