Dag 17

Quebec (Aquarium en Canyon-waterval)

Vandaag wilden we naar het Aquarium met allerlei zeedieren en Rian had een mooie canyon met waterval gezien, ergens noordelijk aan de St Lawrence. Dat leek ons wel wat. En omdat deze activiteiten vrij ver uit elkaar lagen zijn we met de camper eropuit gegaan.
Het weer zag er goed uit. Zelfs de zon kwam er af en toe door. Het Aquarium is een park met daarin zeerobben, zeeleeuwen, ijsberen en zelfs uilen. In de gebouwen waren diverse aquaria opgesteld. Wat een diversiteit aan vissen en ander zeedieren lieten ze daar zien. Magnifiek!. De aquaria waren goed te bereiken en de dieren waren erg goed bekijken. Mooie ervaring. In het ander gebouw lieten ze twee verzamelingen zien, de ene van allerlei kwallen en de andere van allerlei zeepaardjes. We wisten niet dat er nog zoveel verschillende zeepaardjes waren.
Tijdens de zeerobben show ging het prompt regenen. De enige bui die die dag zou vallen! Maar goed de show was erg leuk en de dieren deden trouw alle kunstjes.
Na wat gegeten te hebben zijn we naar de canyon met waterval van St Anne gereden. ( ca 50 km rijden). Er is bij deze watervallen een prachtig wandelpad met verschillende trappen om de hoogteverschillen te overwinnen. Ook is het mogelijk om hangend aan een kabel over de kolkende massa en het ravijn heen te glijden. Dat hebben we maar aan de jeugd overgelaten. :)
De waterval is een mooie kolkende waterval, heel anders dan het gordijn van Niagara en Ottawa. Mooi om te zien. Op de terugweg kwamen we nog langs de Montmorency Waterval. Ook een indrukwekkend geval van 78 m hoog.
Van de campinghoudster kregen we de tip om niet in Tadoussac , maar de camping Paradis-Marin in Les Bergeronnes, een plaatje verderop, op te zoeken. Deze camping is aan de kust gelegen en voor deze kust kun je de walvissen al zien zwemmen. De moeite waard om te gaan proberen