Dag 15

Bryce Canyon

Gisteren was een drukke dag dus doen we het vandaag rustig aan. We hebben niet gemerkt dat we de tijdslijn hebben overschreden en het is hier een uur later. Als we wakker worden is het feitelijk al 10 uur. We ontbijten in de kamer met wat crackers met kaas en vers fruit.
We passen onze klok niet aan omdat we het gebied morgen toch weer verlaten. Na het ontbijt rijden we het Nationale park Bryce Canyon binnen.
Bryce Canyon is feitelijk helemaal geen canyon, maar het zijn de door de jaren heen verweerde kanten van Pink Cliff een zeer oude formatie van het Colorado plateau. Men zegt dat het een van de bijzonderste natuur wonderen van de VS is, met in het centrum van het park het Amphitheater. Een betoverend landschap van duizende rotsnaalden die in een cirkel staan. De legende gaat dat de mensen die hier woonden ver voor de periode van de indianen, slechte mensen waren en dat ze daarom versteend zijn.
Maar het beeld van de omgeving is prachtig en heeft wel degelijk wat weg van een Canyon, alleen is deze niet door water gevormd.
De rode kleur overheerst, aangevuld met de groene naaldbomen geeft het een prachtig natuurlijke harmonie van kleuren.
Als we verder het park in rijden zIen we dat de natuur ook een andere kant heeft. We zien een boom die door de bliksem in tweeën is gespleten. De bosbrand die daar mogelijk het gevolg van kan zijn geweest heeft een heel gebied aangetast. Er ligt een deken van zwarte verbrande bomen over een berghelling. Maar de natuur herstelt zichzelf ook weer alleen zal het enige tijd vergen.
Hier en daar staan er berken in dit gebeid en aan die berken kun je zien dat de herfst er aan staat te komen. Tegen de achtergrond van naaldbomen, steken ze scherp af met hun gele herfstkleuren.
Ook vandaag zijn de indrukken die we opdoen van de natuur weer heftig. Aan het einde van de middag, als weer in het hotel zijn, merken we dat het veel minder druk is dan gisteren toen het volledig volgeboekt was. Maar ook vanavond staat er weer een nemend lange rij voor het restaurant. Daarom besluiten we dat we dit keer mar gaan voor de snelle hap. Morgen veder naar het volgend park.