Dag 20

Juniper Spring Resort

In dit resort zijn geen eetgelegenheden, dus we ontbijten in ons appartement. Vers fruit en creakers met kaas. Ook thee en koffie zetten we zelf. Bevalt ons goed.
Als we beneden komen in de lobby dan valt op dat de openhaard aan staat. Een snelle blik op de termieten leert ons dat het buiten 7 graden is. Voor ons die gisteren nog een de woestijn waren is het even wennen om laagjes te dragen, maar het is wel nodig.
Dit is een omgeving waar erg veel vakantiewoningen staan, het is immers een wintersport gebied. We gaan de omgeving bekijken. Deze streek staat ook bekend als Mammoth Lakes. We komen al snel bij het eerste meer aan en dat ligt net achter ons resort, maar daar moeten we de nodige meters omhoog.
Ook rond dit meer staan erg veel vakantie woningen maar er zijn ook erg veel campinggrounds, waar ook nu nog zowel kleine tentjes staan, als grote campers en dan bedoel ik echt groot. Zo'n type waarvan de zijkanten naar buiten schuiven om extra ruimte te creëren. Vaak hangen er op de weg achter dit soort grote campers ook nog eens aparte auo's, zodat men op locatie snel uit de voeten kan en niet met de hele camper boodschappen hoeft te doen.
Het is weekeinde dus veel bezoekers , maar ook veel toeristen en vooral Japanners en chinezen.
Het is een prachtige omgeving en we genieten van de natuur, die er in deze tijd van het jaar weer volledig anders uitziet. De herfstkleuren komen steeds sterker naar voren. We rijden zo een aantal uren rond en bezoeken alle meren in de omgeving, waarbij we steeds hoger de berg op rijden.
Bij het bovenste meer The Horsshoe Lake, valt ons op dat er een groot aantal dode bomen staan. Nee ze hebben niet in brand gestaan, dat zie je want dan zijn ze zwart geblakerd, nee ze zijn gewoon dood, maar staan nog wel overeind. Het zijn een beperkt aantal bomen , want verder op staan wel bomen die in blad staan.
Blijkt dat er in deze omgeving door thermische activiteiten, erg veel CO2 uit de grond komt. Nu zetten bomen CO2 om in zuurstof dat hebben we op school geleerd, maar ook de wortels hebben zuurstof nodig en als ze dat niet krijgen dan sterven ze.
Er wordt gewaarschuwd voor de extra CO2 en dat vooral honden en kleine kinderen een gevaar lopen, omdat ze lager bij de grond zitten, waar ook nu nog CO2 uit komt.
We rijden teug naar de stad en gaan in een Mexikaans restaurant een tortilla en een burrito eten en hebben een leuke conversatie met de waiter, die uit Mexico komt en zijn leven nu hier opgebouwd heeft.
Vanavond eten we in ons eigen appartement, ook wel eens leuk om niet elke keer voor de maaltijd het resort/hotel uit te moeten.
Morgen vertrekken we en gaan over de Tiago pass, dat een onderdeel is Yosimity park.