Dag 8

Los Angeles

Uitgebreid ontbeten in de diner naast ons hotel. Gaan vanmorgen naar de Paramount studio's en moeten een half uur voor aanvang aanwezig zijn, paspoort mee om je te kunnen identificeren. Vreemd nog niet eerder mee gemaakt, dat men zo strikt is, maar ook nog niet eerder in een filmstudio geweest.
Was toch nog een half uur rijden met eigen vervoer, maar we waren ruim op tijd. Tour zal om half twaaf beginnen en vooraf werden we op een aantal korte hoogtepunten getracteerd, zoals uit The Godfather, Bravehart en nog een tiental. Uiteraard allemaal gemaakt in de Paramount studio's.
We zaten in een klein groepje van 4 personen inclusief onszelf, dus bijna privé. Samen met een stel uit Autralie. Onze gids Jennifer doet dit sinds mei, maar wist er voldoende van, met ondersteuning van een iPad met een groot aantal filmfragmenten heeft ze het leuk gedaan. Onderweg hebben we een tweetal studio's bekeken, in een daarvan werd op dat moment een tv uitzending van Dr Phil opgenomen, dus mochten we daar niet in, maar we zijn wel op de set geweest van Docters en van Grace and Frankie, de laatste gespeeld door Jane Fonda.
Al met al erg indrukwekkend om een kijkje te krijgen in een echte filmstudio. We hebben ook de locatie gezien waar ze tijdens de tocht naar het beloofde land, de passage door de dode zee hebben opgenomen.
In de middag dan toch naar even naar Hollywood boulevard gegaan en gelopen op de Walk of Fame en het wassen beelden museum bezocht. De straat werd al afgezet omdat er vanavond een première is van een nieuwe film, inclusief rode loper en tv opnames. Zal morgen we wat over inde krant staan.
Voor de zonsondergang zijn we naar Santa Monica Beach gegaan en genoten van het mooie uitzicht.
Het was vandaag voor het eerst lekker warm, zo'n 27 graden, heerlijk.
Corine is uitgeteld en is er wat vroeger in gedoken. Morgen gaan we op weg naar Las Vegas, eerst nog even tanken, want we maken hier wel de nodige Miles en ik wil niet zonder komen te staan in de woestijn.