Dag 7

Onderweg naar Santa Monica

Het is al weer de 7e dag van onze reis, wat gaat het toch allemaal snel. Maar reken maar dat we er volop van genieten elk uur van de dag.
Na het ontbijt de koffers maar weer eens gepakt en in de Jeep gezet. Nog even wat foto's van het hotel gemaakt, dat hadden we gisteren vergeten te doen daarna uitgechecked.
Vandaag weer over route 1 naar het zuiden, niet alle stukken langs de kust, maar voor een groot deel wel. We beginnen er aan te wennen hoe Jan Doets de routebeschrijvingen heeft gemaakt, jammer dat er geen afstanden bij staan, want nu weet je niet na welke afstand je van richting moet veranderen. Zal ze dat als tip meegeven.
We rijden langs landbouwgronden, waar erg veel mensen op aan het werk zijn, vermoed veel Spaanstaligen, kan goed zijn dat er groeten verbouwd wordt, er moeten ook heel wat monden gevuld worden.
Het landschap wisselt weer met de regelmaat van de klok, maar het zijn minder bergwegen als de eerdere dagen dat we gereden hebben.
We gaan in Ventura lunchen, na 3 uur gereden te hebben. Leuk klein restaurantje en ze verkopen verse, maar vooral lekkere sandwiches.
We stoppen ook even in Malibu. Schijnt dat in deze kustplaats menig bekende Amerikaan een stulpje heeft aan de kust. Dus we gaan op onderzoek uit. Inderdaad erg mooie huizen aan de kust met de waterlijn, of het stand als achtertuin. Het lukt ons om ergens tussen twee huizen een strandopgang te vinden. Puur toeval hoor.
Eenmaal op het stand is het op enkele mensen na verlaten. De bewoners van deze huizen zullen vast net vandaag in hun andere vakantiehuis zitten, kunnen wij genieten van het strand, dat, zo blijkt wel, voor het publiek toegankelijk blijft.
Niet veel verder zien we de eerste borden met aanwijzingen naar Santa Monica er op. Nog 20 Miles to go.
Een net en modern hotel, wel in een drukke buurt, maar gelukkig mogen we de auto in de ondergrondse kelder gratis parkeren, staat die tenminste veilig.
We gaan te voet naar downtown. Jan Doets laat weten dat het maar 20-30 minuten lopen is naar het centrum en beweging hebben we nodig omdat we te lang in de auto hebben gezeten.
We gaan bij de Italiaan op het terras eten en krijgen een gratis optreden van een straatmuzikant. Zijn zangstijl heeft wel wat weg van die van Michael Bublé. Klinkt eigenlijk best wel goed. De wandeling terug naar het hotel is goed om de extra calorieën er weer af te lopen.
Morgen richting Los Angeles. Ik heb kaarten besteld voor een bezoek aan de Paramount studio's.