Dag 5

Op weg naar Pismo Beach

Van een aantal Hollandse knullen, die in kamers naast ons zitten, horen we dat er bijna elke ochtend mist uit zee komt opzetten en dat die tot 12 uur blijft hangen. Dat blijkt inderdaad het geval, want van het strand is niet veel te zien als we gaan ontbijten en als wij rond 10 uur vertrekken is de mist nog niet opgetrokken.
We vervolgen onze reis via Route 1. Het wordt een lange rit, met veel bochtenwerk en minimaal 4 tot 5 uur rijden, rekening houdend met de nodige stops. Onderweg stoppen we in het plaatsje Caramel. Clint Eastwood is hier burgemeester geweest en het is een lieflijk plaatsje met veel mooie maar vooral ruime woningen, veel met zeezicht.
Op een fotolocatie stopt er een auto voor ons, twee dames stappen uit en blijken Hollanders te zijn. Twee zussen die ook via Jan Doets op vakantie zijn, toeval bestaat niet zeggen ze wel. Gezamenlijk voeren we de eekhoorns die puur uit nieuwschierigheid op ons af komen.
Komen klok van 4 uur komen bij ons hotel aan, wat zich kenmerkt door zijn Spaanse stijl, altans in de lobby. We hebben ditkeer een suite, dus met een aparte zitkamer, slaapkamer en badkamer, doe maak lux. Dit bed is een kingsize bed, meer dan twee meter breed.
Van het hotel krijgen een aantal Free drinks voor tijdens het Happy Hour. Daar hebben we een gezellig gesprek met een aantal andere gasten, erg gezellig maar wel wat druk. Het hotel blijkt deze avond volgeboekt te zijn.