Dag 3

Over the Golden Gate Bridge

Vandaag gaan we via de Golden Gate naar het plaatsje Sausalito, dat ligt net aan de andere kant van de brug. We nemen weer de "hop on & hop off" bus dit keer de blauwe lijn, die via Fishermans Warf naar de brug rijdt. Een bekende route, want die hebben we gisteren ook genomen. Zijn toen enkel de brug niet overgestoken omdat het te laat zou worden. Bij de voet van de brug stappen we over op de bus naar Sausalito.
Maar wat hebben wij gisteren geboft met het weer. Vandaag is het een stuk frisser, maar ook veel laaghangende bewolking. Dat is midden in de stad al te ervaren, omdat een aantal hoge gebouwen niet volledig te zien zijn. Bij de Golden Gate brug aangekomen, zien we dat de beide pilaren van de brug voor een groot deel in de mist zitten. We horen dat dat gebruikelijk is en dat we gisteren gewoon veel geluk hebben gehad.
Sausalito is een schattig klein plaatsje, maar het inkomen van de gemiddelde inwoner is er wel erg hoog. De prijzen van de woningen beginnen bij 2,4 miljoen dollar en menig bekende ster heeft er een eigen optrekje.
Maar wat het meest opvalt is het weer. De temperatuur is veel beter dan in San Francisco en de zon schijnt terwijl SF zich verschuilt achter een sluier van mist. Een groot deel van de dag brengen we door in Sausalito en we gaan terug met de boot naar Fischermans Warf.
We ploffen neer op een van de vele terrasjes en genieten volop.
Plan is om met de rode "hop on & hop off" bus het tweede deel van de rode route te gaan doen.
Maar omdat we een hapje blijven eten lukt dat niet meer, de laatste bus is al vertrokken.
Als alternatief gaan we met de Cable Car, dat bekende trammetje in SF.
Maar het zit niet mee, er is een wachttijd van minimaal 60 minuten en het wordt met de minuut frisser.
Na een koud uur, stappen we dan toch in en het wordt een leuke rit, die dan weer onhoog en dan weer naar beneden loopt en we stappen bij Union Square uit.
Bij Starbucks nemen we nog wat warms om weer op temperatuur te komen. Zijn ook nog even China Town in gegaan om nog een tweetal hanen voor de verzameling van Corine te kopen.
Weet zeker dat we vanavond goed zullen slapen, de hele dag buiten geweest in een frisse, zeg maar koude omgeving, althans in SF.
Morgen de auto ophalen enkele blokken van ons hotel en dan kan de reis naar het zuiden beginnen. Zeker morgen zal het spannend worden, want het wordt wel even wennen aan het drukke verkeer in deze stad.