Dag 1

Reisdag 1

Vanmorgen door Tobias op Schiphol afgezet, op de A12 toch last van een eerste ochtendspits, dus dan maar over de A44. Haasten was niet nodig, want het vliegtuig had vertraging. De kist was afkomstig uit Suriname en had een 100 procent controle gehad. Wist die dat Suriname ook al tot die landen behoort, waarvan een extra controle noodzakelijk is.
De piloot liet ons weten dat hij wat extra benzine had gevraagd en dat hij daardoor wat harder kon vliegen om de vertraging weer goed te maken. Dat is hem inderdaad gelukt. Zag er naar uit dat we met 5 minuten vertraging zouden landen. Mocht helaas niet baten, omdat de luchthaven van San Francisco enige tijd gesloten bleek te zijn geweest en andere kisten voorrang hadden met landen, die hadden boven de luchthaven moeten blijven rondcirkelen. Hadden we uiteindelijk toch nog een vertraging van bijna een uur.
Bij de immigratie leek het wel op Disneyland of de Efteling, want we stonden in zo'n slingerende rij, waarbij je het idee hebt dat het snel gaat, omdat je toch in beweging blijft. Voor ons heel herkenbaar omdat het op Curacao ook altijd een eeuwigheid duurt voor je door de immigratie bent.
Douane ging juist weer erg snel, want we mochten gewoon doorlopen. Met de taxi naar het hotel. Denk je dat er in de VS minder hard mag worden gereden, nou die chauffeur reed soms met 80 miles wat toch dit 125 km is. De drukte viel erg mee.
Het hotel is er eentje uit de tijd: vergane glorie, maar voldoet en onze kamer ziet er prima uit. Na wat rusten de stad in naar Union Square. Gezellige buurt met veel winkels en een gezellig plein. Zijn nog een heel stuk Chinatown ingelopen.
Hebben het maar niet te laat gemaakt, nog wat last van jetlag, dus vroeg naar bed.