Dag 13

The Grand Canyon

Na een heerlijk ontbijt, zijn we vertrokken uit Sedona en laten de rode rotspartijen waar we vanuit ons hotel zicht op hadden, achter ons. Via een slingerende bergweg gaan we richting Flagstaff, om daar de snelweg weer op te duiken.
Maar eerste stoppen we bij een "View point", waar een aantal stalletjes staan met "native american" souveniers. Het uitzicht is inderdaad de moeite waard. Enorme kloof met veel naaldbomen.
Op de snelweg is het veel van hetzelfde, maar we gaan er snel weer af, afslag Grand Canyon. Aan de weg is niet te merken dat je naar deze locatie onderweg bent. Uitgestrekte vlakte met hier en daar en huis of een camper midden in het veld. Nee moet er niet aan denken om hier te wonen.
Gelukkig is het niet zo lang rijden en na twee en een half uur, rijden we langs de heli-port waar we morgen moeten zijn voor onze helicopter vlucht. Eerst maar inchecken en daarna een pas aanschaffen om alle nationale parken in de VS te mogen bezoeken. Bij het informatiecentrum worden we verwezen naar de hoofdingang van het park. Zij verkopen enkel dagpassen.
Nu we toch eenmaal het nationale park "the grand canyon"
inrijden, ook maar op zoek of we die canyon kunnen vinden. Het is zondag en dan trekken veel Amerikanen blijkbaar naar de parken, want alle parkeerplaatsen zijn stampvol, het is gewoon file rijden.
We rijden wat verder en ik zet de auto neer bij een lodge. Blijkbaar hebben de gasten nog niet ingecheckt, want alle parkeerplaatsen zijn nog vrij.
Via een bospad komen we nnar een volgend informatiecentrum, maar van de canyon is nog niets te zien. Onderweg hebben we wel een stroom mensen zien lopen, maar de canyon konden we niet zien.
En dan staan we ineens aan de rand van de canyon. Het uitzicht is fenomenaal, kijk maar op de foto's. We lopen een groot stuk langs de rand en elke keer is het uitzicht weer anders. Later op de middag wordt het nog mooier vanwege de laaghangende zon.
Om een uur of 5 gaan we weer op zoek naar de auto en rijden richting uitgang van het park. Op eens staan we oog in oog met een aantal herten. Overdag is het veel te warm en houden de dieren zich schuil, maar tegen zonsondergang komen ze te voorschijn. Er wordt wel gewaarschuwd om voorzichtig te zijn. Moet zelfs een keer stapvoets rijden omdat er een tweetal de weg over willen steken.
Bijna iedereen rijdt stapvoets al is het maar om de dieren op de foto te kunnen nemen.
We hebben een prachtige dag gehad met weer veel nieuwe indrukken die we bij een lekkere steak en een glaasje wijn gaan verwerken.
Morgen wordt op spannend, want dan gaan we een helicoptervlucht maken door en boven The Grand Canyon