Dag 12

Treinreis omgeving Sedona

We zitten vandaag op de helft van onze vakantie in de VS. Maar wat hebben we al veel gezien en beleefd en wat staat er allemaal nog aan te komen?
Vanmorgen bij het opstaan konden we al gelijk genieten van het mooie uitzicht vanuit onze kamer over de rode bergen hier in Sedona, werkelijk een plaatje. Gisteren hebben we er al een foto van laten zien.
Het ontbijt is hier inbegrepen en deze keer in buffer vorm, maar alles wat je wil is er te krijgen, van vers fruit tot scrambled eggs met twee soorten sausage, van pork en van chicken, maar ook pap voor de liefhebbers.
We doen vanmorgen rustig aan en gaan rond 11 het stadje verkennen. Alle gebouwen hebben hier een rode kleur, gelijk de bergen hier in de omgeving. Zal wel zo voorgeschreven zijn, want de gebouwen vallen nu weg in de rest van de omgeving. Alle souveniershops lijken op elkaar dus we zijn snel uitgekeken.
Rond 12 uur vertrekken we richting Clarkdale naar de het station van de Verde Canyon Railroad voor een 4 uur durende trein rit door een van de canyons hier in de omgeving. De trein heeft voor elk dicht rijtuig ook een open rijtuig, zodat je buiten kunt genieten van de omgeving en uitstekend foto's kan maken.
Op de reis hebben we een adembenemend mooi uitzicht en er wordt veel over de omgeving verteld. In deze omgeving heeft een koper smelterij gestaan, die 40 jaar dienst heeft gedaan. Het spoor heeft dienst gedaan voor aan en afvoer van de grondstoffen en het eindproduct. We rijden langs een enorme berg van sinters en slakken, de restanten die overblijven na het smeltproces.
Na twee uur verwisselt de locomotief van richting en gaan we weer over het zelfde traject terug. Wel jammer dat het geen ander traject is, maar de inval van het licht doet wonderen. De omgeving kleurt extra rood vanwege de laag staande zon. Voldaan rijden we weer richting ons hotel. Vanavond houden we het rustig, zijn Indiaas wezen eten. Daarna hebben we met een aantal gasten uit het hotel nog zitten napraten rond een gashaardvuur en genoten van de heldere sterrenhemel.
Morgen gaan we richting Grand Canyon.