Dag 22

Vanuit de parken naar de wijnstreek

Ondanks dat we vandaag weer een behoorlijk stuk moeten rijden, nemen we het er van en staan, relatief laat, dat wil zeggen rond 9 uur pas op. Zetten een kopje thee en ontbijten weer op de kamer. Daarna douchen en de koffers pakken, rond 10 uur zitten we in de auto.
Even een verwarring welke richting we uit moeten. De routebeschrijving en de navigatie zeggen naar het zuiden, maar we hebben geen kompas, maar de zon, die er vanmorgen vroeg bij is wijst ons de weg. De temperatuur is ook beter dan gisteren.
Het landschap wat we onderweg zien, daar zijn we nu redelijk bekend mee, zeker in het begin van de rit. Maar het verandert zodra we in de buurt van de snelwegen komen, dan wordt alles weidser.
Die highway is wel wat eentonig, maar vooral veel drukker.
We gaan weer richting San Fransisco en dat is te merken aan de drukte op de weg. We gebruiken een eenvoudige lunch bij Burger King, niet onze favoriet, maar er is even zo snel niets anders in de buurt. Of ja toch wel ,maar dat is een afslag verder.
Als we weer op weg zijn, komen we zelfs in een heuze file terecht en het is nog geen eens drie uur. Het wordt steeds drukker en dat blijkt alles te maken te hebben met een auto die langs de kant staat en bij een ongeluk betrokken is geweest. Er is al lang niemand of niets meer te zien, enkel de toegetakelde auto staat langs de kant van de weg en dan gaat iedereen gelijk inhouden en wil kijken.
Even verderop zijn ze nieuwe lijnen op de weg aan het trekken. Daarvoor zetten ze hier de weg niet af, nee dat doen ze vanuit een vrachtwagen, die simpelweg langzamer rijdt en die stuit de steep op de weg. Niets afzetten en werken met pilonnen. Hier is het veel gebruikelijker om in je baan te blijven rijden. (Keep Your lane) Gevolg is wel dat ze je zowel links als rechts inhalen, maar er wordt veel minder van baan gewisseld.
We moeten bij een brug zelfs 5 dollar toll betalen, dat is voor het eerst, maar omrijden is niet mogelijk. Hierna verandert het landschap weer, we komen in de wijnstreek en in de verte zien we de eerste hellingen met rijen druivenstruiken. De herfstkleuren steken scherp f tegen de groene en rode bladeren van de druivenvelden, het gras is dor en geel van kleur.
Rond 16.00 uur rijden we Sonoma binnen en we hebben een kamer op de begane grond, dat scheelt weer sjouwen met de koffers, want dit soort Inns heeft vaak geen lift. We kijken uit op de binnenplaats en het zwembad. Rond 18.00 uur gaan we lopend de stad in.
We komen langs enkele proeflokalen, waar de gezelschappen de wijnen aan het keuren zijn. Even verder horen we muziek, waar we op af gaan. Er is rond een groot plein in het centrum een gezellige drukke markt met eetkamer en kramen van producten van de lokale boerderijen. Het is er erg gezellig er treed een bandje op. Er is veel keuze uit allerlei soorten eten dat ter plaatsen vers wordt klaargemaakt. Wij bestellen ook wat en eten op een bankje in het park twee heerlijke Mexicaanse gerechten.
Lopen nog wat te slenteren over de markt en als het donker wordt gaan we terug naar ons hotel. Kijken wat we morgen gaan doen.