Dag 4

Via Route 1 naar Santa Cruz

Vandaag de auto ophalen bij Hertz. Dacht eerst dat ik hem op het vliegveld moest ophalen, maar dat bleek niet het geval, gewoon twee blokken naar beneden en daarna nog drie blokken verder. Dat is het voordeel als een stad in vierkanten is verdeeld.
Duurde allemaal wat langer dan verwacht, bleek dat ze onderbezet waren en het een druk weekeinde moet gaan worden, maar om 11 uur had ik de beschikking over een rode jeep, uiteraard een automaat.
Terug naar het hotel om Corine op te halen.
Nu eerste zien om zonder brokken de stad SF uit te komen, gelukkig is het niet al te druk op de weg en we vinden vrij eenvoudig route 1, die naar het zuiden voert. Dit is een Interstate zoals dat hier genoemd wordt. Die genummerd worden vanaf het westen en omdat deze langs de kust loopt is dat Interstate 1, ook wel aangegeven als CA 1 S. (California 1 South)
Deze kustweg is erg bekend maar vooral erg mooi aangelegd met aan de ene kant de zee en aan de andere het glooiende landschap. We stoppen geregeld om foto's te maken. Er staat een frisse wind die van zee komt, ondanks dat de zon volop schijnt, voelt het frisser aan dan ik verwacht zou hebben.
Deze eerste dag rijden we een korte afstand en vroeg in de middag komen we Santa Cruz aan. Deze plaats heeft veel weg van een Engelse badplaats. Veel speelhallen en een pier. Enkel deze pier is toegankelijk voor auto's, ze mogen er zelfs op parkeren.
Het hotel heeft veel weg van een motel en ligt direct aan de boulevard, die grenst aan het stand. Ruime moderne kamer met een enorme badkamer. Ieder een eigen bed van 1.4 M. Twee Queen site bedden noemen ze dat hier. Helaas geen zicht op het strand maar op het verwarmde zwembad.
We maken een wandeling langs de gokpaleizen en gaan de pier op. Uiteindelijk besluiten we bij een tent op het strand een heerlijke steak te gaan eten. Een heerlijke dag, morgen verder naar Pismo Beach