Dag 3

Golden gate bridge

Vandaag fietsen gehuurd om over de golden gate bridge te fietsen.
We zijn gaan lopen vanaf het hotel vlak bij Union Square naar baystreet. De portier verklaarde mij haast voor gek, dat is 45 minuten lopen en je moet over NOB -Hill en over Russian-Hill en die zijn erg steil 20% schat ik. Je bent verplicht om je auto hier dwars te parkeren om het risico te vermijden dat hij naar beneden rolt als je vergeet de auto op de handrem te zetten. Op het eind van de wandeling zie je het stukje "winding street van Lombard-street".
Baystreet ligt bij fishermans-Wharf. Wij fietsen langs de waterkant naar de brug met 2 steile klimmetjes. In het kleinste verzet red je het wel fietsend maar ELIANNE moet de 1e klim wel gaan lopen.
De brug is heel druk 160.000 voertuigen per dag en ik weet niet hoeveel fietsende en wandelende toeristen. Mooi uitzicht over de baai en hier en daar laaghangende wolken of mist.
Na de brug fiets je lekker hard heuvel af en kom je in het bekende kunstenaarsdorp sausalitto. Hier hebben we heerlijk gegeten alvorens met de ferryboot terug te gaan en foto's te maken van de stad en van Alcatraz.