Dag 1

Reisdag 1

Inge was gekomen tot vlak voor Sedona en vandaar pak ik nu weer even de draad op! We kwamen daar rond zes uur plaatselijke tijd aan en hadden dus een flinke reisdag achter de rug! Maar wel eentje die zeer de moeite waard was. Aangekomen hebben we de koffers op de kamer gedropt en zijn Inge en ik (Max bleef even chillen op de kamer) de omgeving gaan verkennen. We ontdekten een barbershop naast het motel en dat was fijn want mijn haar hing inmiddels voor mijn ogen. We hadden weliswaar de tondeuse mee maar die werkt niet in de US....Helaas was de barber al gesloten dus moesten we van ellende maar naar een terras met live muziek er vlakbij. In een soort tuin achter de bar werd door een aantal lokale vrienden opgetreden: van heel beroerd (je zou er een depressie van krijgen) tot lang niet slecht. Hoe dan ook het was heel gezellig om naar te luisteren en te kijken onder het genot van een biertje en een wijntje.

De volgende dag, we zijn inmiddels op woensdag aanbeland, ging de wekker om 7 uur omdat de pink jeep op ons wachtte. Deze pink jeep gaat ons op de broken arrow tour meenemen. Een avontuur op de red rocks waar Sedona beroemd om is. Prachtige rode rotsmassieven die we met de jeep zouden gaan berijden. Onze driver Preston) maakte er een waar feest van. Hij reed ongelooflijk steile rotspartijen op en af met één handje aan het stuur, scheurde rechts bochten door terwijl hij links keek en vice versa en keek/hing - als het echt onmogelijk leek te worden - even links voor en achter uit het raam of de wielen goed stonden. Ik zat achterin en werd werkelijk alle kanten op geslingerd, mijn nieren zaten na afloop onder mijn oksels, maar jezus wat was het gaaf! Zie een paar van de foto's om een beetje een indruk te krijgen. Hoogtepunten waren een afdaling waar we werkelijk in een hoek van 45 graden bleven hangen en een afdaling die de "devil's stairs" werd genoemd. Ik hoef niet uit te leggen waarom....ik noem het overigens hoogtepunten maar een Amerikaans meisje bij ona aan boord fluisterde tegen haar moeder: mum I don't wanna die!!

En dat allemaal in een onwaarschijnlijk mooie omgeving!

Na die dollemansrit even bijgekomen met een drankje op een terras in Sedona en toen de koffers opgehaald in het motel en op naar het volgende hoogtepunt want de barbershop was nu open! Dat was een reis terug in de tijd. Stoelen uit mijn vaders jeugd en ook de kapster was (zelf voor mijn referentiekader) al aardig op leeftijd. Maar wel een schat van een vrouw die het heel erg leuk vond om een buitenlander in de stoel te hebben. Toen ik na een keurige scheerbeurt afrekende zei ze blij dat ze nu kon zeggen dat ze internationaal knipte ????????

Inmiddels hadden we trek gekregen en we wilden geen fastfood dus belandden we in de Starbucks: lekkere broodjes en prima cappucino. Het begon inmiddels donker te worden en het kon niet uitblijven, een thunderstorm barstte los! En dat terwijl we een prachtige route langs hoge rotswanden moesten rijden in de richting van de Grand Canyon, onze volgende bestemming. Een heuse indiaan in de starbucks zei dat misschien niet verstandig was om die route nu te rijden maar ja, Nederlanders zijn eigenwijs en dus negeerden we zijn wijze raad en negeerden we de alerts die op de mobieltjes binnenkwamen. Code rood in Nederland stelt immers ook meestal niks voor toch? De eerste dertig mijl hoosde het behoorlijk en kwamen we ook een aantal stenen op de weg tegen. Die vallen van de rotsen tijdens dergelijk weer, zoals de indiaan ons al had gezegd....
Geluk was echter ook dit keer weer met de dommen dus we kwamen de bui heelhuids door en zijn via een prachtige, en later ook weer droge en zonnige route aangekomen bij The Red Feather Lodge vlakbij Grand Canyon national park. Daar hebben we morgen een helicoptervlucht geboekt om de Grand Canyon, één van de wereldwonderen van bovenaf te bekijken. Als voorproefje zijn we 's avonds nog naar een prachtige film over de Grand Canyon geweest in het I-max theatre naast onze lodge. Persoonlijk ook een historisch momentje aldaar meegemaakt: een hele dollar seniorenkorting (55+) op een kaartje gekregen.....!

Over ons avontuur in de heli gaat Inge jullie weer vertellen.

Ciao!