Dag 1

Reisdag 1

Fly like an Eagle!"
Het is donderdagochtend 11 augustus. We hebben de wekker gezet, maar zijn al voordat hij afgaat wakker. Vandaag worden we om 7.45 uur verwacht bij de vliegbasis in de Grand Canyon voor onze helicoptervlucht. De vliegbasis is dichtbij het hotel en we zijn ruim op tijd aanwezig. Eerst krijgen we de Safety instructions film te zien en na afloop worden officieel beplakt met een veiligheidszegel en de nodige woorden: "Have a safe flight and God bless you!". Nou, als je al nerveus zou zijn, helpt dit je in ieder geval niet! Gelukkig hebben wij daar geen last van en staan te popelen om in te mogen stappen. In de lobby zie je de heli's al staan en na zo'n 20 minuten worden onze namen genoemd. Samen met een moeder en haar zoon en dochter mogen we mee naar de helicopter die ons naar grotere hoogte zal brengen. Max heeft geluk, want hij mag naast de piloot plaatsnemen! De koptelefoons gaan op, de veiligheidsgordels om en na de check van de piloot of we er zin in hebben, gaan we omhoog! Wat is dit ongelofelijk gaaf! Grote glimlachen zie ik naast me en de camera's en telefoons beginnen al snel te klikken.

Na het eerste stuk over de vlakten met naaldbomen verschijnt ineens de enorme canyon. De muziek uit de koptelefoons verandert en de heli maakt een schuine bocht naar links. We gaan de canyon in! Adembenemend mooi en indrukwekkend groot. Eigenlijk is het niet in woorden uit te drukken en als ik dit schrijf krijg weer kippenvel en een brok in mijn keel. Hoe kan dit zo ontstaan zijn? Wat is hier gebeurd? Dit mag met recht één van de mooiste wereldwonderen genoemd worden! 2400 meter in de diepte loopt de Colorado River door de Canyon heen, de kleuren van de verschillende aardlagen, zo massief en in zoveel vormen laten je voelen hoe nietig we zijn. De natuur heeft dit gevormd en daar heeft geen mens zich mee bemoeid. Na een vlucht van ruim een half uur gaan we terug naar de basis en met een inmens gevoel van iets dat je niet goed kunt benoemen stappen we uit. De adrenaline doet z'n werk!

Thuisgekomen in onze hotelkamer nemen we een bak koffie, bekijken we wat foto's en praten nog na over de belevenis. We pakken de spullen in en checken uit. Eerst gaan we nog even met de auto naar de rand van de Grand Canyon om ook vanaf dat punt al het moois te bewonderen en ons nogmaals te verbazen. Daarna rijden we via de 89 North naar Lake Powell. Op naar het volgende avontuur, want morgen gaan we met een gids de Antilope Canyon te bezoeken!

Na 3 uurtjes rijden komen we aan in het hotel, droppen de koffers in de kamer en gaan regelrecht naar het zwembad. De rest van de dag lekker wegdromen aan het zwembad.....

X Inge